Powered by Blogger.
RSS

Malaysia in less than 24 hours !

Assalamualaikum


Ehem. Emm. Errrr.. Firstly, lamanyaaaa tak hapdet blog ni. Seperti tajuk diatas, harini 6 july 2013 saya akan pulang ke kampung halaman Malaysia muahahahaha. Eksaited. Makin nak dekat makin tak sabar, padahal sebelum ni boleh tak hengat bila nak balik. Rasa macam lambat betei masa berlalu nak tunggu petang ni

Sepatutnya saya tiada di sini. Mungkin saat ni, aku sedang bergembira di negara europe mana tah, German itali prague amsterdam dan banyak lagi. Sepatutnya aku pergi EuroTrip 15 hari. Tapi last minute aku cancel and refund balik duit. Maka terkandas lah aku :')

Menariknya, aku plan Euro Trip ni lamaaa dah. Tahun lepas lagi. Dah settle bayar apa semua, teiba, 2 hari sebelum trip aku cancelled. And tarikh balik Malaysia aku awalkan 3 hari.

Maka, perancangan siapakah yang lebih baik dari-Nya?
Alhamdulillah.

Tak sempat nak ber-euro trip. jom ikut saya ber-uk trip. Tour around uk la. Ish.

London 


Buckingham Palace 







Tak hengat apa nama cathedral ni. tapi inilah tempat Kate Middleton kahwin. 




Ben Ten. Ehh. Big Ben.  




 Eye of London.
melihat city of London yang sesak lagi menyesakkan. 




   Ini pula Maddame Tussauds, tempat di mana manusia berangan 
berjumpa artis mahupun selebriti terkenal seluruh dunia.

percayalah. gambar aku dia atas adalah bersama seorang patung lilin!
terkezutttt. semua orang bagi laluan ingatkan dia nak ambil gambar ke apa. rupanya patung 
lilin. Dia adalah seorang photographer terkenal. tapi aku tak kenal punnnn heh. 



  
Emma watson. 


  

Rafael Nadal  





Royal Family ada new member sekarrang. yang tengah tu. 



William Shakespeare. Apa motif aku pegang tangah dia pun aku tak tahu.


banyak lagi gambar bersama tom cruise, shah rukh khan, kajol, amir khan, obama, yang tak di upload. Heheh. 


Portsmouth


Nama pun Portsmouth. memang tempat kapal berlabuh, museum kapal, 
and banyak historical stories. 




Muka innocence :|



Spinnaker Tower. Dari atas ni boleh nampak satu portsmouth. 



WILL YOU DARE WALK ON THIS?!
dari cermin transparent ni boleh nampak bawah. muka kengkonon senyum, 
tapi dalam macam nak tercabut jantung.
imagine kalau cermin tu pecahh, innalillah aku. 
final destination sangat. 



on top of Spinnaker Tower







 MHS Warrior

Cardiff








 Merayau sekitar Cardiff dengan menaiki bus Hop-on hop-off









The biggest John Lewis I've ever seen, so far. 


Isle of Wight 


Isle of Wight, paling dekat dengan soton, tapi nak pergi kena naik boat. dalam setengah jam.

                                      











Penguin. 


 yes, juga berpeluang bagi itik makan. 
dari jauh diorang dah terkedek kedek nak makanan.
terasa hot stuff sangat muahaha


Peacock yang bajet cantik 
ahhh memang cantik pun *insecure* puih


binatang apa ni tak ingat pula. 
tapi warna pink! 
cantik sangat


Kangaroo. 
Pertama kali melihat kangaroo.
Comeellllll sangat dia jalan terlompat lompat weh.







New Forest 

Finally, ada juga aktiviti beriadah yang aku buat. Cycling!









Cornwall


tempat ni pun ada dalam bucket list aku sejak tahun lepas lagi. memang betulla orang kata, tempat ni cantik, peaceful, aman damai. memang panjang umur sihat walafiat orang yg hidup kat tempat macam ni, untunglahhh.





Minack Theatre!



Menonton Theatre sambil menikmati keindahan alam. 






 

Lands End. Lands End ni nak dipendekkan cerita. Penghujung Uk. 
Palinggg hujung. Emm kalau tak percaya, boleh check peta kot nak tengok hujung 
dia macam mana. kira kalau kau swim meredah laut yang tak berpenghujung tu, 
sampai lah ngko ke New York 3147 miles. 

  

Sunset in Cornwall <3


Tahukah engko ini sangat tinggi sebenarnya?
Tak puas hati betul kenapa dalam camera nampak tak tinggi.









  
Town yang sangat... comel. 




Tak boleh nak describe kecantikan dia macam mana.
Subhanallah. 


 


I left my heart in Boscastle <3 



Bucket list : Hiking (/)
tertunai juga akhirnya.

Hiking bukan sebarang hiking. Penatttnyaaa tak tahu nak cakap. 
sampai tersesat sesat tak jumpa jalan balik. 
cuak jugak. tapi watlek watpis.
turun la engko bukit yang tinggi tu sampai ke bawah. sakit segala sakit semua
ada. tapi bestttttttt ! 



atas puncak bukit. cantikkkk sangat sangat sangat. air dia biru, tenang, pokok hijau pekat,
 hijau cair, kuning, ya
combination warna tu penting ya. 
bayangkan kepenatan memanjat bukit berjam jam , pastu dapat tengok keindahan macam ni
Super Awesome sangat!
Subhanallah <3



dan saya telah jatuh cinta dengan swan 
motif?















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS