Powered by Blogger.
RSS

He knows what's in our little hearts

Assalamualaikum

Harini seharian aku tak balik rumah. Kelas pukul 9 pagi sampai 12 tengahari, then pergi prayer room, library, prayer room semula, library semula.terus pergi rumah kak anis, untuk usrah lepastu baru balik.

cuaca harini pulak hujan sepanjang hari, tapi tidak kusangka hujan harini memang betul2 hujan lebat punya ( x selebat Malaysia la tapi) and aku hanya bergantung pada hoodie sahaja. basah coat aku nyah. cukup cool la tu.

uruskan hal bank. and then lepak surau jap. salah satu sebab kenapa aku suka lepak dekat surau ni ialah.... surau provide air mineral free!! kahkah. aku selalu fikir, tak payah bawak air la, bukan panas pun, tak haus konon. padahal kering tak payah cerita. dah la sejuk sejuk . ahh perkataan sejuk tu memang wajib diucap setiap hari agaknya.

maka aku pun mengambil inisiatif untuk minum air mineral  yang ada kat surau tu ha. minum berapa teguk je, lepas solat and lepak jap. terus galas beg laptop and beg sekolah? -.- pergi library, haaa.. dalam perjalanan tu aku macam. ala mcm sikit pulak aku minum air tadi. kan best kalau ada mineral water satu botol

lepas je melepasi automatik door library,hati aku berkata "nak airrrrrrr :("

lepastu apa jadi??
seseorang menegurku..

'sister, do you want a free bottled water?'

SERIOUSLY SAYA RASA MACAM NAK MENANGIS

i wasss..' really? is it for me?' mamat arab weh yg bagi. HIHI i was craving for mineral water i tell you !
yeah you can take it and bla bla.....
sambil menghulurkan mineral water and 2 keping pamplet.

pamplet tersebut adalah mengenai Hari Asyura pd 9 and 10 muharrram ni kan. so esok akan diadakan satu documentary :

Ashura awareness week
speaker : Sheikh Bahmanpour
Lecture Theatre A
Nuffield Theatre
5 pm. insyaAllah. :)

Basically mengenai sejarah saidina hussain, cucu baginda nabi muhammad SAW yang dibunuh kejam oleh tentera Karbala.

usai pusing satu level 2 untuk cari tempak duduk yang berkenan, keluarkan laptop and aku termenung sejenak.

sungguh Allah lah yang maha mengetahui segala isi hati manusia. mungkin kita tak perasan. How the heaven this thing would be happen. as if. mamat tu baca isi hati kau ke? no.
aku tahu ini bukan kebetulan, Allah yg menggerakkan mamat arab tu untuk menegur aku and bagi air di saat aku sangat2 memerlukan cz He know I need it and He answered my dua.

may Allah bless you.Alhamdulillah..




bottled water :') HAHA. 
ohh tak dilupakan costa express.mocha, hot chocalate, vanilla latte,americano..you named it. 
yang mesti wajib ada kalau 
buat kerja kat library.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Random, super random

Assalamualaikum

muehehehhe dah lama tak update blog rasa super awkward. sebelum update lagi aku dah dok fikir macam mana nak karang ceghita sebulan punya. lamaaaa woi!

emmm... so semalam, eh bukan semalam,10/11/12, genap lah sebulan aku berada di negara orang putih. cehh perlu laa nak orang putih. aku pun putih jugak bluekk

i experience a lottttt of things within a month here .... and where sould i start?
kita mula dengan housemate lahh senang cerita.




dearest housemate, retarded jugak kekadang dorang ni. LOL. :p
taken masa hari kedua landed kotttt. kemain shopping, kan.


62,Violet Road, S0163GJ Hampshire, UK
kirim2 la postcard. eh? macam terbalik je. 

how was uk? lecture? university?peers?

okay. *cehh jawapan budak standard one* so far so good. memula tu rasa awkward sesangat, rasa isolated sangat2 . dorang okayy je. tp sebab bila dalam satu lecture tu, ada dua orang je malaysian. and berhijab. and kalau kat dalam lab tu, semua orang pakai lab coat smart, *lab coat sumpah tak boleh nak besar lagi ke.well, we are malaysian, and you know asian height.......ahh. if you know how it feels. dah la semua muka matured2, tinggi2, nampak macam high status gilaaa lah kan. and you were just sitting there knowing nothing. but yeah, pretend to be confidence all the time :p tapi tak tau,tanya. 
haaa.. and i make a lot of international friends here, brunei, sweden, romania, hong kong,lagi senang nak kawan dengan student from outside uk, coz bebudak local memang dah ada geng sendiri, so yeaaa..anywayss, i start to love people here, sampai housemate aku cakap.'kau ni macam ada gaya nak menetap kat sini je' tak boleh bla kan? jgn ckp mcm tu wei! aku takut aku tak balik HAHA!  


Monday market at University. 


around university.
oh dengan bangganya nak bagitahu university aku ade surau hihi.nak masuk kena ada password which is #2811* perlu nak bagitahu sebab aku asek konfius je star dulu ke H dulu, :P
everyime i feel lonely dekat rumah, terus sarung coat, pergi surau,*rumah dengan u dekat je* 
yang bestnya kat sini,tak kisah pun nak jalan jejauh mana. sebab tak panas :3. plus, aku ni memang tak suka terperap dalam bilik. sikit2 nak keluar, merayau. sampai housemate aku pun bising, blablabla. HAHA 
second place tempat nak lepaking adalah library ! 
it's nice to have a cup of coffee while doing your work. :3
yup, anda boleh makan dan minum sesuka hati di libraryy :B
ohh dekat kafe uni pun ada makanan halal, no worries ^^


tempat lepak sebelum masuk lab. life science building. main kafe dia macam..adakah aku berada dalam 'high school musical'? HAHA! 

eiduladha



Raya haji di perantauan. not a big deal. this is not a first time anyway, dulu time kat KISAS pun raya haji tak balik kott. 



Nottingham Malaysian game!

memula aku upload gambar ni kat fb, ingat nak namakan album as above, tp konfem aku kena bahan, 'mana game nye woiiii, bergambar je kerja' well ;) actually, notts game ni utk bebudak Malaysia around UK. so kau akan rasa macam dekat Malaysia kejap,ramai gila malaysian rupanya kat negara omputeh ni. nak ngumpat orang pun takleh cakap malayy wei. malay depan belakang kiri kanan HAHA! and of course there a lot of Malaysian food! pergi city naik taxi yg superb, comel, and bergaya, muahaha. turun dengan penuh teruja coz memula ingat city dia mcm kat soton je. rupanyaa,bangunan dia cantik tak terkata! seriously, rasa nak sujud syukur kat situ jugak time tu.. 




Usrah-mate





presented to you, my dearest usrahmate, ktorang satu batch ada 8 org je. 3 orang lg kakak senior yg baik baik dan comel2 hihi ;) psst. batch aku ada 18 org lelaki, aku dengar cerita la, mara,tnb, petronas, hikhik. motif? -.-
ohh pic ni diambil petang tadi, dekat bilik atul, atul ni batch aku juga, tp dia duduk hall. hall=hostel. 
usrah harini kitorang tadabbur surah al-anfal and tadi kitorang main teka teki. try to answer it next entry aku bagi jawapn dia.. :B

 It's the world's hardest riddle and 80 percent of Kindergartners solved it compared to 5 percent of Stanford graduates. The word has 7 letters, preceded by God, greater than God, more evil than the devil, and if you eat it, you will die. 


krik krik.








 *gambar poyo* 
haa ceteke kat belakang tu ape.
apa?
iluminati? -.-
itu adalah lif di Ikea, style kan. :B


Aku tak plan nak study malam ni.. tapi.. hmm. kena. ahhh. 

p/s : people do ask me, do you have boyfriend? do you have someone in your mind? dah ada? single ke?
aku penat nak jawap. in fact, aku tak tau nak bagi jawapan apa. krikrik.

the answer for the  riddle : NOTHING

good morning Malaysia! goodnight Southampton! 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS