Powered by Blogger.
RSS

cerita ramadan

assalamualaikum :)

sedang aku dok mengslide slide gambar dekat phone..tibe tiba rasa macam nak update dekat blog apa yang aku lalui sepamjang ramadan kali ni.okayyy aku tahu sekarang tengah raya dah second syawal pulak tu.

haaa ketinggalan la cerita kau ni.
tapi aku nak cerita gak.

untuk pengetahuan semua,ramadan kali ini paling paling paling best sepanjang aku jadi dewasa. ni.sebab utama dia ramadan kali ini aku dapat puasa bersama family tercinta! cukup sebulan dekat rumah maklumlah dah 5 tahun duduk asrama :')
tak family juga la.dapat buka dengan ibu ayah dan adik adik sahaja.

ramadan yang lalu banyak menyimpan seribu satu emmm...kenangan pun boleh :)


tadarus al quran at masjid kelana jaya :)

yup ni salah satu aktiviti qariah masjid kelana jaya.mula mula aku tak nak *bukanlah tak nak* tapi selalunya macam boleh je khatam sendiri kan..tapi tapii ibu dah masukkan nama aku soo join je lah.hihi.

haaa lagi satu sebab is kumpulan tadarus ni terdiri dari kalangan mak cik makcik. nope don't call them makcik.they are auntiess. ;)
yup,aku tak kisah kalau sesetengah orang cakap 'dont call me makcik,panggil auntie' or 'i am dato... or i am datin...'
tapi sesetengah kita ni terlalu hmm simple minded, 'haa sombong la tu....'


just whyyy???
biarlah dia nak memperkenalkan diri dia dato or datin or puan sri..'
they deserve that.

okay sambung.




ini group saya :)
okay maaf saya tak berapa ingat nama.
so bad memory.


tapi yang saya ingat :

auntie 1 : liyana ,nak number.mana tahu boleh buat menantu ke. *LOL*
auntie 2 : my son turning 18 tau dis year.
saya : saya turning 19 disember ni. :) *giggle*
auntie 2 : really?it's okayy age is not a problem.

*now apa nak jawab?* 
HAHA. :P



ini group ibu . 


majlis khatam alquran 17 ramadan 1433H.





ibu with puan sri zaleha



ibu with Datin Alawiyah

*pssst sangat bersyukur sebab tak sama group dengan ibu*
hihi.



tak nak!tak nak amek gambar!
HAHA



meet my best friend forever.




baya,syamira and nana 





they are my friends since i was in secondary school.previous school was SMKA Bandar Penawar Kota Tinggi dari form 1 sampai form 3.masa tu baru nak menempuh alam remaja and dewasa.tapi kawan dengan diorang ni sumpah tak boleh jadi dewasa. HAHA.

iftar bersama sama di masjid negeri shah alam and iktikaf.susahhh nak kejut syamira ni ya Allah HAHA.
syamira sekarang di uia doing asasi sains fizikal. *ohh ye,not available :p mula mula macam terkejut gila tahu dah jadi kepunyaan orang.kekeke.
baya maktab bangi pengajian bahasa arab.sooo ayu with her tudung labuh now :') available .hihi.




nenek a.k.a makwe in icu 

a week before eid ayah dapat call dari pak usu.makwe masuk icu sebab jantung tersumbat something.actually, i dont know the exact thing.hihi.apa punya grandaughter ni -.- mula mula asyik gastrik je then rasa nak pitam.
but now my nenda tercinta dah keluar icu dan dah duduk wad biasa.
ALHAMDULILLAH.rasa sangat miracle sebab masa kat icu tu..
my uncle and aunts macam dah pasrah........


mula mula kitorang semua tak buat thumbs up.
makwe yg start dulu.then kitorang pun.
"jom buat thumbs up macam makwe!."

hihi.
stay healthy,makwe :')
*terselit gambar satu syawal pulak.*


sekarang baru nak update ramadan punya cerita,sorry readers *ececeh bajet hot*
happy eid mubarak.sila jaga makan minum anda di bulan syawal ni,*samala aku pun hahaha*drive safely,jaga batasan anda di kalangan sepupu sepapat,ipar duai biras dan sebagainya *susah kan nak jaga,ke aku je yang susah?* sigh. 





















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

berbuka puasa beramai ramai sambil mengeratkan silaturahim

Assalamualaikum



biasa ah muka excited nampak makanan ;)

jumaat bersamaan 3 ogos 2012,telah diadakan satu majlis berbuka puasa bersama rakan rakan kusiss a.k.a reunion kecil kecilan bertempat di flamingo steamboat shah alam..
pehh tension je aku cari jalan dia.haha.

ramai juga lah yang datang semalam dalam 30 orang ada kot.tak kira lah pula.makan je kerja.ahhh aku dah lama tak makan besar macam ni,percayalah.



was taken after azan maghrib.solat dulu then baru malantak banyak banyak okay anak anak.








 waaa rindu la dekat korang semua.bukan selalu dapat kumpul sama sama macam ni.
tulah update blog siang siang macam ni,dengan steamboat2 sekali aku rindu :')


SISTERS <3
nani-nureen-nana.
sila baca laju laju :p


with oyen comot.



nisa and nora 



huda and mina



lemme introduce.this is pain.dia duduk sebelah aku time form 4
sebelum aku pindah kisas.memang kawan tidur ah.time bio je tidur time tidur je bio.
now she is doing accounting in uia.

i wish all of you goodluck in your future undertakings.okay kita semua dah nak masuk degree.we really go to the separate directions,different uniersity,different course.may days ahead full with his blessings.amin.

happy ramadan and selamat hari raya.


pssst..haritu last aku buka blog followers aku 56.bukak balik dah 58.i was like..ouh siapa laa follow blog aku yang merapu ni.kekeke.by the way,thanks :) welcome to bedtime story. :P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS