Powered by Blogger.
RSS

kenapa suka tengok cerita korea?

assalamualaikum.salam 17 mei,

 hye semuaa.rindu aku tak?dah lama aku tak mengarut kat sini like i used to be. korang kena faham,aku sekarang busy manjangg. surirumah,driver,babysitter(tak baby sangat laa) doktor cinta,pakar motivasi..kalau dapat gaji ni boleh beli audi sebijik.


secondly aku sebenarnya tak tahu nak update apa kat blog ni.takkan la tiap tiap hari aku nak update bangun pagi,kemas rumah tidur.masak,ambil adik aku sekolah,then hantar dia balik sekolah,then ambil lagiii.makan,tengok cerita korea then  tengok tv jap then sambung balik cerita korea mesej tidur


korang pun konfem tak sanggup nak baca..

thirdly sebab kalau aku menulis blog ni,makan masa sejam  jugak laaa,masa berjam tu aku boleh habiskan satu or dua episod cerita korea tau.hee.tapi sebab entry kali  ni nak cakap pasal korea kan,so macam excited sikit.heww.

                                                            ..............................................


kajian menunjukkan 8 daripada 10 remaja perempuan mengalami satu sindrom yang dikenali sebagai korean fever dan ianya telah melanda malaysiaa.oh noooo.

perlu diketahui statement dia atas auta semata-mata.

kalau orang tanya kenapa suka korea?apa yang best?comel?handsome?smart?
tapi fakta yang kita semua tahu diorang ni ramai yang buat surgery kan kan kan.




 
                                                                       
           ouh perfect gilaa hidung.surgery kan kan?lol.
handsome.





pelakon lelaki melayu pun handsome la jugak tapi tak jadi fever pun.

aku kata pelakon.
kau pelakon ke?
jangan perasan heee.

 kesimpulannya mesti ada sebab lain kan.

emm..maybe sebab plot cerita dia yang super menarik and menyentap hati dan perasaan.cewahhh.
 basically,its all about love.alaahh semua cerita pun pasal cinta.but the way korean drama express the feelings is totally different compared to local.
malay.kalau berebut perempuan sanggup rogol,bomoh,rasuah,bisnes la apa la.sakit hati je tengok.haha.
tapi yang aku perasan la kan,kalau aku tengok drama melayu je mesti dahi aku asyik berkerut.banyak sangat konflik tambah dengan nangis nangis bagai.
tak baguslah berkerut kerut ni,nanti cepat tua.
tapi kalau two boys over one girl dalam cerita korea,they act cool.man to man la weh.and best man always win.


maybe juga sebab they are totally sweettttttt.hahaha.
mesti orang kata 'alaahh vanila coklat pun sweet.'
tapi pelakon dia muslim,haram wehh peluk peluk nak tunjuk sweet.selalunya tu la yang aku fikir kalau aku tengok cerita malay yang 'sweet'.rasa menyampah je nak tengok.
weeee poyo disitu.lantak ah.
kalau korea aku tak de la nak heran pun dia nak buat scene apa or dia nak pakai baju apa.





 ni jelah yang paling baikkk sikit and sesuai nak letak.hihi.
i guess u know what happen next. xD







and sebab scenery dia cantik,
even hero or heroin dia miskin or hidup susah,rumah dia bersih and so simple.like dalam 49 days.kalau tak tengok of course la tak tahu.








every drama have their own original soundtrack.
kiranya lagu ni memang khas untuk drama ni.kebanyakannya pelakon dia sendiri yang nyanyi lagu tu.
cerita melayu pun ada jugak la yang ada ost sendiri tapi bila dengar kat radio,orang tak recognize dia like 'ouh ni ost drama ni kan..' tak.sebab aku tengok la jugak cerita melayu ni.
aku tak murtad melayu laa.


aku rasa tu unik.and bukan senang nak buat sebab satu drama tu banyak lagu.sebab tu lepas habis tengok k-drama je,aku terus download ost-ost dia.hihi.


okay tu antara apa yang aku tengok la kan.aku ni bukan penganalisis cerita korea nak describe banyak banyak.so sape sape tetbe nak tengok cerita korea,boleh tanya aku.perkhidmatan free of charge.

typical korean drama scene :

  -there will always be opposite attract- rich guy + poor girl or the other way around.
  -If you don't want to answer your phone, you can't just turn it off. The battery
needs to be taken out.
  -when that happen there will be one scene when they are dating and the girl will take him to eat street food and the guy will act like he never see that kind of food before. and even scare to eat that food.

 
kawan aku forward mesej ni through fb,so damn true.i tell u.haha.

apa apa pun,ini semua duniawi semata mata.
hahaha.
tak kisah la cerita apa pun.ni semua dongeng.
ouh nak lelaki macam ni,nak sweet macam ni.nak handsome macam ni.nak cantik macam ni.
tolonglah berpijak di bumi yang nyata okay.



*tetbe.

aku sekarang dah tak pandai nak berblog. -.-
off.
 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS