Powered by Blogger.
RSS

sebelum travel

Assalamualaikum



hmmm ... krik krik  haii :)  seperti yang korang semua tahu, 15 disember sampai 6 januari, bermulalah cuti winterbreak aku muahahahahhaha. best kan best kan. seminggu lepas naik cuti, aku akan mengahapi final exam pada 17,23,25 januari zzzzzzzzzzzzz okay jangan cerita, takuuuuttttt . >.<

sebelum 15 hairbulan ialah 14 haribulan eh motif?. which is my 19th birthdayyy yeayyyy happy birthday to myself. lalala.

i got two cakes! ya Allah sampai dah tak larat dah nak makan.dari pagi sampai malam asyik makan coklat coklat coklat then makan kek kek kek. sugar rush!

sepatutnya khamis malam jumaat tu aku ada usrah dengan kak syikeenn, then guess apa dia buat? :') dia bawak satu beg besar punya. lepas buka majlis and baca quran, dia cakap 'sebenarnya kita tak ada usrah pun harini' then dia ambil beg dia. bukak zip and keluar belon gas, 'HAPPY BIRTHDAY YANA' aaaaaaaaaaaaaaaa serious aku tak expect apa apa langsung, ingatkan semua orang tak ingat hahahaha lagipun haritu khamis malam jumaat 13 haribulan! muehehehehe so sweet of kak syikeen. :)



terima kasih banyak banyak kak syikeen, tahu takkk kek coklat tu dia buat sendiri! :')
and malam tu ktorang buat sushi muehehehe. 
'disebabkan birthday girl suka makan sushi, so harini jom kita buat sushi'
serious, aku tak pernah dapat kakak senior sesweet and se loveley ini . tsk.
alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.


lepas habis usrah, and kak syikeen pun dah balik, dalam pukul 11 lebih macam tu, barulah aku nak sambahyang isya' cerita diaaa hahaha kantoi melewatkan solat. lepastu aku sembahyang sunat sekali.topup sebab sembahyang lambat boleh tak macam tu-.-'

aku baru je nak bangun dari tikar sejadah and bukak telekung. sekali ada orang tutup lampu bilik aku and they sang happy birthday song . tsk tsk tsk. thank you lovely batchmates. tak sempat nak buat apa apa. terus ainn letak laptop atas meja aku, and mainkan video. 




lovely wishes from them ! wuuuuu so thank you. :') <3 <3
ni la first time aku dapat video birthday lol.
i will remember it for a life.
my 19th birthday was  just awesome, i should tell you.


 this is atul. aku dah kenalkan kat korang belum eh? kan aku kata aku baru lepas solat, muahahaha, pakai telekung , muka ustazahhh gilos.


 pic credit : ainn hazwany. nak ckp kat ainn terima kasih banyak banyak bersengkang mata buat video untuk aku. thankz ainn! they expecting me to cry, but i just can't :( tp aku sangat appreciate apa yg korang buat untuk aku tau! may Allah bless all of you. :)
ya Allah kek iceland tu sumpah sedap gila. kalah secret recipe, percaya cakap aku.



ahhh kantoi la seluar tido aku! hahaha.
eh anyway, aku ni 19 tahun ke 9 tahun? apsal muka aku budak sangat dalam gambar niiiiiiiii zzzzzzzzz
kau tengok hadiah yang aku dapat comles comels muehehe. frame. coklaatttssss ballons, and teddy bear. :)



and this one is just so cool. budak engeneering utp buat. thank you fahim. tak sangka kau buat camni.
just so brilliant idea. this is called 'welding' budak engine tahu kot?


Fresher's end of semester dinner

aku ada tak bagitahu korang yang budak lelaki batch aku 18 orang manakala perempuan 8 orang. 18 lelaki tu semua terdiri daripada course engineeering dan science aktuari, yang kitorang budak perempuan ni semua pure science physics, chemistry math and biology ohh except azie, sc aktuari and math.

disebabkan itu, kitorang sangatlah tak kenal satu sama lain, jumpa pun buat bodohh je, muahaha. dan tak berapa  bagus bila kita hidup kat negara orang yg Malaysian tak lah ramai. takkan batch sendiri tak kenal. -.- 
jadi, guys telah mengambil inisiatif untuk mengadakan dinner first year! supaya kita dapat kenal and tak lagi awkward. basically macam tu la motif dia hahaha. datang, ambil tempat, lepastu tanya 'nama siapa' . hahaha nampak tak dia punya tak kenal, memang start from scratch.





aku suka buat muka over. hish.


 terima kasih,batchmates for the happy birthday song. -.-



lepas makan makan makan, main game kat somewhere, aku pun tak tahu apa nama tempat tu haha.
game dia dah ler susah gila. ape tah nama game dia tak ingat. tapi orang depan kena berlakon dekat org belakang, then sambung sambung sambung sampai last sekali, orang last sekali kena teka apa yg org depan lakonkan tu. contoh bomba, so kau berlakon la jadi bomba. ha mcm tu.


berkenalan secara formal
'kenapa kisas tak macam kisas pun?' -danial zikri-
zzzzzzzzzzzzzzz



yes, atul again. di mana mana sahaja ada gambar aku dan atul.
kalau kumpul, memang penuh satu album.




pic over #2

sekian kisah 13 dan 14 disember saya. and and and untuk pengetahuan, harini 17 disember aku akan bertolak ke London,Manchester and Birmingham and Waddow hall dan akan balik Soton 23 haribulan. okay tak sabarnya nak jalan. sumpah duduk rumah dua hari macam ni pun dah mati kutu. jadi kawan kawan, doakan saya selamat pergi selamat balik, jangan enjoy sangat nana *ingatkan diri sendiri* fi amanillah insya Allah





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berkat

Assalamualaikum





-Imam Shafi'ei-
Orang berilmu dan beradab tidak akan diam di kampung halaman
Tinggalkan negerimu dan merantaulah ke negeri orang
Merantaulah, kau akan dapatkan pengganti dari kerabat dan kawan
Berlelah-lelahlah, manisnya hidup terasa setelah lelah berjuang.


Aku melihat air menjadi rosak kerana diam tertahan
Jika mengalir menjadi jernih, jika tidak, kan keruh menggenang


Singa jika tak tinggalkan sarang tidak akan dapat mangsa
Anak panah jika tidak tinggalkan busur tak akan kena sasaran


Jika matahari di orbitnya tidak bergerak dan terus diam
Tentu manusia bosan padanya dan enggan memandang


Bijih emas bagaikan tanah biasa sebelum digali dari tambang
Kayu gaharu tak ubahnya seperti kayu biasa
jika di dalam hutan





London,December 2, 2012

dulu, dulu punya dulu, aku tak pernah sangka pun aku akan sampai sini. (United Kingdom) masa zaman sekolah adalah berangan tu, berangan je lah mampu, belajar macam ngok ngek jugak kat KISAS tu, walaupun nama KISAS. sebab semua kawan kawan aku semua hebat hebat belaka. yang cakap nak belajar oversea, memang score gila gila punya SPM. bukan setakat SPM je, ujian bulanan, trial, sekecil kecil exam kat sekolah tu la semua skor. sampai dulu cikgu tanya siapa ada hajat nak belajar oversea? segan weh nak ngaku angkat tangan. pfft.

hmm. nak dijadikan cerita, lepas habis SPM, lepas dapat result, aku sambung belajar dekat matrik. takdela JPA A level ke IB ke AUSMAT TNB PETRONAS ACCA masa tu scholar2/program ni memang tengah hot la. kecoh gila siapa dapat ni siapa dapat tu. untung kan. tapi seriously, aku tak rasa sedih  or frust pun,( tapi sangat happy untuk kawan kawan aku)  masa tu aku fikir nak masuk matrik je, aku pun tak tahu kenapa. and aku tak la kisah sangat orang nak cakap matrik je? matrik susah kot. matrik macam sekolah. pack. and bla bla . in fact, memang betul la apa diorang ckp.

tapi masa tu tak fikir,fikir semangat nak masuk matrik sebab kakak aku dulu pun matrik, so macam dah faham sikit sikit macam mana toughnya life kat matrik tu dulu. 





Eye of London. 2 december 2012
eh apa kau ingat ni google image ke? 


 London Bridge with my batchmates


lepas tu dekat matrik, angan angan nak sambung belajar oversea tu hilang terus. derrr, budak matrik tak de yang fly weh. takde. 1 percent mungkin ada la. lepas tu aku pun meneruskan hari hari dekat matrik dengan kawan kawan aku, with happiness and joy. thanks kepada mereka mereka yang menggembirakan hari hari aku dekat matrik. ;') SMIK3P3, ekin, iqa, aina, ina, ijat, tiqah, prevena, ijat, nisa, hanna, roomate aku semua. semua lah. semua. 

lepas tu, dua minggu sebelum sambung belajar. ke? aku pun tak ingat. aku masuk hospital sebab masa hari raya kedua aku jatuh tangga, ligament aku koyak. maka terperap la aku kat hospital pakar johor tu seminggu. dan dan balik kl, kaki tak baik lagi dohh. aku dapat interview sambung belajar kat sini, dua hari lagi sebelum interview okay. tak prepare. masa tu macam tak semangat pun. tapi ibu and ayah.

memberi harapan yang sangat..... i can't really describe that. and ibu and ayah macam percaya yang aku dapat. boleh dapat. boleh.

aku sampai annoyed gila tahu tak. sebab aku rasa aku tak boleh buat. tapi aku tak mintak lebih pun, aku cuma doa semoga Allah makbulkan doa ibu ayah aku. apa pun aku terima je.


lepas tu sampai lah aku disini. bukan senang, bukan senang, bukan senang hidup kat negara orang! ahaha. tapi basically, aku happy alhamdulillah. cuma doakan aku 3 tahun aku belajar ni berjalan dengan lancar. berjaya dengan cemerlang.mana lah tau aku tersungkur di tengah jalan. nauzubillah. tak nak tak nak.


yup. aku belajar 3 tahun. setahun aku praktikal dekat London. ajar anak anak mat salleh :OOO balik jadi pensyarah dekat matrik. bonded dengan kerajaan 8 tahun! tolong letak aku dekat kolej matrikulasi selangor! pleaseeeeeee. wehehehe. nanti aku jumpa balik lecturer lecturer yang mengajar aku . peh awesome.



eh, nak rambut dalam cerita mr.bean tu la!



point aku kat sini sebenarnya.

lepas tu, dah lama dah aku fikir benda ni, fikir punya fikir, barulah aku sedar. tahu tak, semua ni sebab doa . doa ibu and ayah. doa cikgu cikgu. berkatnya doa ibu, berkatnya doa ayah. berkat doa cikgu cikgu.




can I make a call to Malaysia please? 


time kat sekolah dulu pun aku percaya and sedar, kejayaan semua ni atas keberkatan cikgu. selalu tak dengar, kau jangan melawan cikgu, tak berkat nanti. and banyak lagi. betul. itu semua berkat, berkat jaga adab dengan cikgu, berkat jaga ikhtilat, berkatnya bumi waqafan tu. if you know what i mean.

and sampai sini pun . aku percaya pada keberkatan, (aku tahu aku ni pemalas) walaupun lecturer tu semua non-yet-muslim, tapi aku tahu ada berkatnya. seriously, dalam sehari ada 12 jam, kelas sehari ada dua tiga. sejam dua jam. tak worth it langsung kalau ponteng.


usaha tu penting. tapi berkat pun penting jugak.
kita nak masuk syurga dengan rahmat Allah, bukan dengan amalan semata mata.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

He knows what's in our little hearts

Assalamualaikum

Harini seharian aku tak balik rumah. Kelas pukul 9 pagi sampai 12 tengahari, then pergi prayer room, library, prayer room semula, library semula.terus pergi rumah kak anis, untuk usrah lepastu baru balik.

cuaca harini pulak hujan sepanjang hari, tapi tidak kusangka hujan harini memang betul2 hujan lebat punya ( x selebat Malaysia la tapi) and aku hanya bergantung pada hoodie sahaja. basah coat aku nyah. cukup cool la tu.

uruskan hal bank. and then lepak surau jap. salah satu sebab kenapa aku suka lepak dekat surau ni ialah.... surau provide air mineral free!! kahkah. aku selalu fikir, tak payah bawak air la, bukan panas pun, tak haus konon. padahal kering tak payah cerita. dah la sejuk sejuk . ahh perkataan sejuk tu memang wajib diucap setiap hari agaknya.

maka aku pun mengambil inisiatif untuk minum air mineral  yang ada kat surau tu ha. minum berapa teguk je, lepas solat and lepak jap. terus galas beg laptop and beg sekolah? -.- pergi library, haaa.. dalam perjalanan tu aku macam. ala mcm sikit pulak aku minum air tadi. kan best kalau ada mineral water satu botol

lepas je melepasi automatik door library,hati aku berkata "nak airrrrrrr :("

lepastu apa jadi??
seseorang menegurku..

'sister, do you want a free bottled water?'

SERIOUSLY SAYA RASA MACAM NAK MENANGIS

i wasss..' really? is it for me?' mamat arab weh yg bagi. HIHI i was craving for mineral water i tell you !
yeah you can take it and bla bla.....
sambil menghulurkan mineral water and 2 keping pamplet.

pamplet tersebut adalah mengenai Hari Asyura pd 9 and 10 muharrram ni kan. so esok akan diadakan satu documentary :

Ashura awareness week
speaker : Sheikh Bahmanpour
Lecture Theatre A
Nuffield Theatre
5 pm. insyaAllah. :)

Basically mengenai sejarah saidina hussain, cucu baginda nabi muhammad SAW yang dibunuh kejam oleh tentera Karbala.

usai pusing satu level 2 untuk cari tempak duduk yang berkenan, keluarkan laptop and aku termenung sejenak.

sungguh Allah lah yang maha mengetahui segala isi hati manusia. mungkin kita tak perasan. How the heaven this thing would be happen. as if. mamat tu baca isi hati kau ke? no.
aku tahu ini bukan kebetulan, Allah yg menggerakkan mamat arab tu untuk menegur aku and bagi air di saat aku sangat2 memerlukan cz He know I need it and He answered my dua.

may Allah bless you.Alhamdulillah..




bottled water :') HAHA. 
ohh tak dilupakan costa express.mocha, hot chocalate, vanilla latte,americano..you named it. 
yang mesti wajib ada kalau 
buat kerja kat library.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Random, super random

Assalamualaikum

muehehehhe dah lama tak update blog rasa super awkward. sebelum update lagi aku dah dok fikir macam mana nak karang ceghita sebulan punya. lamaaaa woi!

emmm... so semalam, eh bukan semalam,10/11/12, genap lah sebulan aku berada di negara orang putih. cehh perlu laa nak orang putih. aku pun putih jugak bluekk

i experience a lottttt of things within a month here .... and where sould i start?
kita mula dengan housemate lahh senang cerita.




dearest housemate, retarded jugak kekadang dorang ni. LOL. :p
taken masa hari kedua landed kotttt. kemain shopping, kan.


62,Violet Road, S0163GJ Hampshire, UK
kirim2 la postcard. eh? macam terbalik je. 

how was uk? lecture? university?peers?

okay. *cehh jawapan budak standard one* so far so good. memula tu rasa awkward sesangat, rasa isolated sangat2 . dorang okayy je. tp sebab bila dalam satu lecture tu, ada dua orang je malaysian. and berhijab. and kalau kat dalam lab tu, semua orang pakai lab coat smart, *lab coat sumpah tak boleh nak besar lagi ke.well, we are malaysian, and you know asian height.......ahh. if you know how it feels. dah la semua muka matured2, tinggi2, nampak macam high status gilaaa lah kan. and you were just sitting there knowing nothing. but yeah, pretend to be confidence all the time :p tapi tak tau,tanya. 
haaa.. and i make a lot of international friends here, brunei, sweden, romania, hong kong,lagi senang nak kawan dengan student from outside uk, coz bebudak local memang dah ada geng sendiri, so yeaaa..anywayss, i start to love people here, sampai housemate aku cakap.'kau ni macam ada gaya nak menetap kat sini je' tak boleh bla kan? jgn ckp mcm tu wei! aku takut aku tak balik HAHA!  


Monday market at University. 


around university.
oh dengan bangganya nak bagitahu university aku ade surau hihi.nak masuk kena ada password which is #2811* perlu nak bagitahu sebab aku asek konfius je star dulu ke H dulu, :P
everyime i feel lonely dekat rumah, terus sarung coat, pergi surau,*rumah dengan u dekat je* 
yang bestnya kat sini,tak kisah pun nak jalan jejauh mana. sebab tak panas :3. plus, aku ni memang tak suka terperap dalam bilik. sikit2 nak keluar, merayau. sampai housemate aku pun bising, blablabla. HAHA 
second place tempat nak lepaking adalah library ! 
it's nice to have a cup of coffee while doing your work. :3
yup, anda boleh makan dan minum sesuka hati di libraryy :B
ohh dekat kafe uni pun ada makanan halal, no worries ^^


tempat lepak sebelum masuk lab. life science building. main kafe dia macam..adakah aku berada dalam 'high school musical'? HAHA! 

eiduladha



Raya haji di perantauan. not a big deal. this is not a first time anyway, dulu time kat KISAS pun raya haji tak balik kott. 



Nottingham Malaysian game!

memula aku upload gambar ni kat fb, ingat nak namakan album as above, tp konfem aku kena bahan, 'mana game nye woiiii, bergambar je kerja' well ;) actually, notts game ni utk bebudak Malaysia around UK. so kau akan rasa macam dekat Malaysia kejap,ramai gila malaysian rupanya kat negara omputeh ni. nak ngumpat orang pun takleh cakap malayy wei. malay depan belakang kiri kanan HAHA! and of course there a lot of Malaysian food! pergi city naik taxi yg superb, comel, and bergaya, muahaha. turun dengan penuh teruja coz memula ingat city dia mcm kat soton je. rupanyaa,bangunan dia cantik tak terkata! seriously, rasa nak sujud syukur kat situ jugak time tu.. 




Usrah-mate





presented to you, my dearest usrahmate, ktorang satu batch ada 8 org je. 3 orang lg kakak senior yg baik baik dan comel2 hihi ;) psst. batch aku ada 18 org lelaki, aku dengar cerita la, mara,tnb, petronas, hikhik. motif? -.-
ohh pic ni diambil petang tadi, dekat bilik atul, atul ni batch aku juga, tp dia duduk hall. hall=hostel. 
usrah harini kitorang tadabbur surah al-anfal and tadi kitorang main teka teki. try to answer it next entry aku bagi jawapn dia.. :B

 It's the world's hardest riddle and 80 percent of Kindergartners solved it compared to 5 percent of Stanford graduates. The word has 7 letters, preceded by God, greater than God, more evil than the devil, and if you eat it, you will die. 


krik krik.








 *gambar poyo* 
haa ceteke kat belakang tu ape.
apa?
iluminati? -.-
itu adalah lif di Ikea, style kan. :B


Aku tak plan nak study malam ni.. tapi.. hmm. kena. ahhh. 

p/s : people do ask me, do you have boyfriend? do you have someone in your mind? dah ada? single ke?
aku penat nak jawap. in fact, aku tak tau nak bagi jawapan apa. krikrik.

the answer for the  riddle : NOTHING

good morning Malaysia! goodnight Southampton! 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

the latest- entering the new stage of life

Assalamualaikum

At the moment I type this down, it's 6 pm sharp in Southampton, 1.01 am in Malaysia. why not 1.00 am ?!


The latest about me

Currently, saya dekat rumah, dalam bilik tak berkipas, tapi sejuk that I could die or something.
since harini ada dua kelas je, tak pernah ada kelas sesikit ni. hihi and tak de benda nak buat.
suddenly I thought of my blog yg bersawang ni fuh fuh spider.

kelas sikit tapi sebenarnya stress.
oh my!

sebab sepanjang lecture, aku mendengar dengan sangat tekun dan tekun dan tekun.
ahh slang british-english diorang yang sangat... tsk tsk nangis.

untuk pengetahuan, aku tak pernah tengok movie english tanpa subtitle. yes. never. lagu english pun aku susah nak tangkap apa diorang cakap woi!
well, it's not that I can't speak.hehehehe.
I know it will be hard, pun i didn't expect it's that hard.

balik balik je, terus solat, and skype dengan ayah and ibu. and ayah comfort me.
ayah kata..its normal,nanti lama lama akan faham.
yeah i hope so :'(

the good thing ismy nose is being nice to me.. Alhamdulillah. No nose blocking, sinus, mucus and stuff.
just too cold. menggigil aihh.ada heater dalam rumah pun macam tak da.
brrrrrrr~


let's pictures tells everything.


safely arrived in Heathrow London after 13 hours flight -.-





this is my housemates. 


lepas unpack things. pergi shoping dengan seniors 
and housemate.


sila fokus dekat barang.
sampai terkoyak beg kertas sebab kitorang letak dekat atas jalan.
lepas hujan pulak.
pandai sangat -.-




lunch today. yeah ! i'm getting slimer. muehehehe.
oh beg pun nak interframe. 19 pound beli semalam.  



slimmer la sangat -.-'


Southampton welcomes me!
Keep calm and dream on bebeh!










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cerita ramadan

assalamualaikum :)

sedang aku dok mengslide slide gambar dekat phone..tibe tiba rasa macam nak update dekat blog apa yang aku lalui sepamjang ramadan kali ni.okayyy aku tahu sekarang tengah raya dah second syawal pulak tu.

haaa ketinggalan la cerita kau ni.
tapi aku nak cerita gak.

untuk pengetahuan semua,ramadan kali ini paling paling paling best sepanjang aku jadi dewasa. ni.sebab utama dia ramadan kali ini aku dapat puasa bersama family tercinta! cukup sebulan dekat rumah maklumlah dah 5 tahun duduk asrama :')
tak family juga la.dapat buka dengan ibu ayah dan adik adik sahaja.

ramadan yang lalu banyak menyimpan seribu satu emmm...kenangan pun boleh :)


tadarus al quran at masjid kelana jaya :)

yup ni salah satu aktiviti qariah masjid kelana jaya.mula mula aku tak nak *bukanlah tak nak* tapi selalunya macam boleh je khatam sendiri kan..tapi tapii ibu dah masukkan nama aku soo join je lah.hihi.

haaa lagi satu sebab is kumpulan tadarus ni terdiri dari kalangan mak cik makcik. nope don't call them makcik.they are auntiess. ;)
yup,aku tak kisah kalau sesetengah orang cakap 'dont call me makcik,panggil auntie' or 'i am dato... or i am datin...'
tapi sesetengah kita ni terlalu hmm simple minded, 'haa sombong la tu....'


just whyyy???
biarlah dia nak memperkenalkan diri dia dato or datin or puan sri..'
they deserve that.

okay sambung.




ini group saya :)
okay maaf saya tak berapa ingat nama.
so bad memory.


tapi yang saya ingat :

auntie 1 : liyana ,nak number.mana tahu boleh buat menantu ke. *LOL*
auntie 2 : my son turning 18 tau dis year.
saya : saya turning 19 disember ni. :) *giggle*
auntie 2 : really?it's okayy age is not a problem.

*now apa nak jawab?* 
HAHA. :P



ini group ibu . 


majlis khatam alquran 17 ramadan 1433H.





ibu with puan sri zaleha



ibu with Datin Alawiyah

*pssst sangat bersyukur sebab tak sama group dengan ibu*
hihi.



tak nak!tak nak amek gambar!
HAHA



meet my best friend forever.




baya,syamira and nana 





they are my friends since i was in secondary school.previous school was SMKA Bandar Penawar Kota Tinggi dari form 1 sampai form 3.masa tu baru nak menempuh alam remaja and dewasa.tapi kawan dengan diorang ni sumpah tak boleh jadi dewasa. HAHA.

iftar bersama sama di masjid negeri shah alam and iktikaf.susahhh nak kejut syamira ni ya Allah HAHA.
syamira sekarang di uia doing asasi sains fizikal. *ohh ye,not available :p mula mula macam terkejut gila tahu dah jadi kepunyaan orang.kekeke.
baya maktab bangi pengajian bahasa arab.sooo ayu with her tudung labuh now :') available .hihi.




nenek a.k.a makwe in icu 

a week before eid ayah dapat call dari pak usu.makwe masuk icu sebab jantung tersumbat something.actually, i dont know the exact thing.hihi.apa punya grandaughter ni -.- mula mula asyik gastrik je then rasa nak pitam.
but now my nenda tercinta dah keluar icu dan dah duduk wad biasa.
ALHAMDULILLAH.rasa sangat miracle sebab masa kat icu tu..
my uncle and aunts macam dah pasrah........


mula mula kitorang semua tak buat thumbs up.
makwe yg start dulu.then kitorang pun.
"jom buat thumbs up macam makwe!."

hihi.
stay healthy,makwe :')
*terselit gambar satu syawal pulak.*


sekarang baru nak update ramadan punya cerita,sorry readers *ececeh bajet hot*
happy eid mubarak.sila jaga makan minum anda di bulan syawal ni,*samala aku pun hahaha*drive safely,jaga batasan anda di kalangan sepupu sepapat,ipar duai biras dan sebagainya *susah kan nak jaga,ke aku je yang susah?* sigh. 





















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

berbuka puasa beramai ramai sambil mengeratkan silaturahim

Assalamualaikum



biasa ah muka excited nampak makanan ;)

jumaat bersamaan 3 ogos 2012,telah diadakan satu majlis berbuka puasa bersama rakan rakan kusiss a.k.a reunion kecil kecilan bertempat di flamingo steamboat shah alam..
pehh tension je aku cari jalan dia.haha.

ramai juga lah yang datang semalam dalam 30 orang ada kot.tak kira lah pula.makan je kerja.ahhh aku dah lama tak makan besar macam ni,percayalah.



was taken after azan maghrib.solat dulu then baru malantak banyak banyak okay anak anak.








 waaa rindu la dekat korang semua.bukan selalu dapat kumpul sama sama macam ni.
tulah update blog siang siang macam ni,dengan steamboat2 sekali aku rindu :')


SISTERS <3
nani-nureen-nana.
sila baca laju laju :p


with oyen comot.



nisa and nora 



huda and mina



lemme introduce.this is pain.dia duduk sebelah aku time form 4
sebelum aku pindah kisas.memang kawan tidur ah.time bio je tidur time tidur je bio.
now she is doing accounting in uia.

i wish all of you goodluck in your future undertakings.okay kita semua dah nak masuk degree.we really go to the separate directions,different uniersity,different course.may days ahead full with his blessings.amin.

happy ramadan and selamat hari raya.


pssst..haritu last aku buka blog followers aku 56.bukak balik dah 58.i was like..ouh siapa laa follow blog aku yang merapu ni.kekeke.by the way,thanks :) welcome to bedtime story. :P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS