Powered by Blogger.
RSS

update sekejap je boleh?





selamat menyambut ramadhan al mubarak.
semoga ramadhan kali ini lebih baik daripada ramdhan yang lalu.
selamat menjawab ujian pertengahan semester kepada sesiapa yang berkenaan termasuk tuan punya blog.=.=


sekian.lunchtime story.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

the thing is life must go on.

assalamualaikum.

dan sebenarnya korang kena tahu yang aku berada di rumah sejak petang semalam setelah mengharungi onak duri dari banting sampai la klang dan at last sampai jugak rumah kesayangan aku ara damansara subang :)

dan aku sebenarnya baru balik dating  *ceh ak cakap dating je,jangan nak berkerut sangat la dahi tu kan.dating dengan kakak aku,memang untunglah sebab time aku balik dia pun balik dari sarawak,cuti katanya.tapi yang aku paling tak tahan ada roadblock lah bagai even kitaorang tak turun KL pon.just pergi lepak dekat sunway pyramid.heh.lepak la sangat.rasanya merayau rayau macam rusa masuk kampung sebab dah lama tak pergi sana then tanpa hala tuju nak pergi mana semua macam dah hilang dari ingatan.ceh.konon nak beli beg la kan.then  ternampak kedai DAISO lebih kurang macam HINODE kedainya.semua barang harga RM5.shopping kat situ pon okay la kan.

makan dekat warung SHOWRU.harini macam macam benda masuk dalam perut.sup daging spagheti donat tu donat ni.tengahari tadi anak jiran sebelah bertunang,ahh senang cerita banyak la makan harini.memang tak tidur la sampai 3 pagi.time makan makan ibu and ayah asyik call,balik rumah cepat nanti kena tangkap dengan polis.eei yer..macam ni agaknya zaman jepun dulu perintah berkurung kawasan hitam kawasan putih.yerk!


sekarang nak cakap perkataan 'bersih' pun tak boleh nanti ada la mata yang menjeling jeling.nak pakai baju kuning  tudung kuning shawl kuning  cardigan kuning  tie kuning and whatsoever pon salah,aku bet,tak lama lagi jadi la isu.lebih baik bersihkan otak yang kuning tu.ei aku tak minat semua ni.kalau korang nak tahu harini di facebook aku ada unfriend dengan seorang manusia mana tah,itulah kan asyik asyik post pasal politik mengutuk bukan bukan.teeeet.tak payah cerita panjang lebar.kesimpulannya tak payah nak politik sangat dekat social network,aku unfriend kau baru tahu!


okay habis dah cerita tu.ouhh dah pukul 12.04 AM.today is sunday.means petang ni aku kena balik KMS tercinta.pheewww.essay muet tak settle lagi.lab report fizik,lab report kimia,jotter bio.OH MY. =.=

aku ada satu benda nak sharing is caring dengan korang :)





ohh ANGRY BIRD dah masuk dalam exam,DOTA bila lagi?
chapter 2 ni,melopong la aku.


speaking of that,my UPS (ujian pertengahan semester) is just aronud the corner.phew.okay switch language.meh aku share sikit jadual ujian aku.

2 AUGUST  (9-10 AM) : BAHASA INGGERIS
          (2-3 PM)  :  CHEMISTRY.
3 AUGUST (9-10 AM ) : MATHEMATICS.
(2.30-3.30 PM) : PHYSICS.
4 AUGUST (9-10 AM) : BIOLOGY.

see?4 subjek JE and 3 hari JE and semua subjek 1 jam JE,and aku pun tak tahu aku dapat markah berapa JE!oh no.kuiz first haritu requiz requiz dan requiz.and i got 20 out of 20 in my math requiz,but nak dijadikan cerita haritu jugak lah aku dan dua orang budak tutorial (zati,atikah) aku yang lain masuk kelas praktikal lambat dan lab report kami kena deduct 20 marks.yeayy! =.= 
dapat 20 tolak 20.muka memang tahan menangis la kan sepanjang experiment.kemudian 50 ml beaker pulak pecah.memang terbaik arh.tak pelah take it in positive way :) experience is the best teacher right.lain kali buat jangan buat lagi.

hal ini mengingatkan aku suasana kat kisas yang mana amatlah jarang sekali kena marah dengan cikgu.almaklumlah kami baik.eh bukan.cikgu kami baik.bukan setakat jarang kena marah tak pernah kot?tsk.
dan barulah aku sedar betapa lengkapnya bandar klang nak pergi mydin nak pergi cp nak pergi mana mana lah.senang.jalan kaki je dah boleh sampai.ktm sejengkal,nak fly pun senang.teet.

semalam waktu sampai bandar klang aku rasa sebak yang teramat.kehidupan aku kat klang dipenuhi dengan sahabat sahabat kisas.aku keluar ktm aku nampak budak lelaki kisas.teett.muslimin kisas pakai baju batik.dulu macam ni la aku.baju batik,plastik mydin,tudung labuh.kad matrik.tapi semalam aku lain.baju kurung hijau tudung bawal.:p
dan semua tu takkan berulang lagi. :')



suppose to be *i am so glad that we are able to be here together right?
eww.my vocab sucks.


okay macam mana nak ending.no idea.sekian bedtime story.salam.toodles. :)









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS