Powered by Blogger.
RSS

this week is killing me.

assalamualaikum.

long time no see huh?dengan senang hatinya apabila dapat laptop dan broadband milik orang lain.*a zilion thank you to the broadband owner,whoever you are*.dan dan aku tutup buku mathematics matriculation,shift AC calculator,simpan pensel pemadam dan seangkatan dengannya,tolak tepi dan concentrate pada laptop.dan blog.dan facebook.

urgh minggu ni memang rasa nak pengsan.
paling paling stress sekali tang lab report physics.dengan satu graph ada 3 line then nak kena 3 gradient pulak.uncertainty lah pulak.aku tak faham bab bab graph ni.tiru je lah kan.teeett.

untuk pengetahuan,aku dapat program satu tahun (PST) modul 1.fizik kimia biology mathematics.yeahhh call me nerd.whatever.nampak macam kacang,4 subjek je kan.well.easier said than done,buddies.








my awesome classmates.
*can u spot which one ? :p


dua : mini karnival kokorikulum matrikulasi ( mini KAKOM).
disebabkan semua orang wajib mengambil bahagian.WAJIB.biasalah kehidupan matriks.koko satu kewajipan,kalau tak sangkutlah nak masuk U nanti.dan memandangkan aku boleh lah main tenis.bolehhhlaaa.dan aku lepas selection haritu,maka tiap tiap petang lah aku kena pergi practice tenis.penat tapi minat kan.and baguslah rasa ringan sikit kepala otak ni lepas memerah otak dari 8 pagi sampai 5 petang.
duhh!~
perlawanan next week.tak mengharapkan kemenangan pun,main suka suka.


tiga : jawatankuabasa perwakilan pelajar. (JPP)
aku balik balik je bilik..kat depan pintu bilik aku.satu notis tertampal "undilah saya" muka lelaki dengan manifesto manifestonya..LOL.takut aku,aku ingat aku salah bilik.tiba tiba masuk blok lelaki pulak kan.=.=
by the way,malam ni pidato untuk calon calon JPP.so goodluck lah kepada siti zuhairah zulkefli.disebabkan dengan rasminya aku yang menandatangani borang tersebut sebagai penyokong anda,jadi saya mengharapkan kemenangan lah :)
and seorang classmates aku mencalonkan diri.yah qi wen.all the best lah.eh macam pernah dengar nama ni? ;)

tiga : the quizzes
ok masuk balik ke mood stress.dengan sukacitanya dimaklumkan aku  telah tersenarai dalam manusia manusia yang kena requiz balik.subject : math.kimia.aih come on la.math satu markah je lagi.dia nak 16 aku dapat 15.nasiblah.dan full mark goes to chinese students (see?ada S) in my class.same goes to chemistry.yang lain requiz lah.sengih je la :)

 empat : lecture.lecturer.
ouh yang ni memang sentap.kalau nak diikutkan semua lecturer marah this week.dan kami kami asyik dimarahi je.

physics lecture :
'awak nak bercakap ke saya nak bercakap?'cancel slide show.off laptop.masuk dalam beg.ok kelas sampai sini je.tak sampai setengah jam kot.sakai.semua terdiam maklumlah first time keana macam ni kan.

chemistry lecture : DR Sim.
this is the best lecture for me.but one day,time dia explain,then dia hentak microphone kat meja.someone bercakap cakap apa tah..beliau tak pernah marah kot.tiba tiba kena macam tu.gulp!

physics tutorial : sir yusfie.
oh maiii..'ai awak ni saya baling duster ni baru tahu.lembablah.'haha.dan macam macam lagi lah ayat beliau.but dont ge me wrong,dia garang tapi best.dan kadang kadang kelakar cuma ayat dia tak boleh bla sikit sebanyak.tapi takut gila weyh nak tanya.boleh menngelatar tangan.err...sir,yang ni macam mana.eh kau ni kan dah ada kat depan tu.ha..macam mana nak buat.masuk kan je lah formula tu.duhh.
kalau dia conteng buku tutorial pakai marker.memang untunglah.tembus satu buku.bermandi darah lah tutorial kau.

biology tutorial : DR Miranda.
kenapa awak tak datang cubicle saya??awak nak dapat jawapan dari mana...and lagi dan lagi....
and one more thing,my first lab report chemistry dah kena potong 10 markah free free hanya kerana tak buat data kat buku jotter.only 3 students in my class did it.ouh its killing me.frustated.

itulah pasal.dekat sekolah selalu sangat kena suapkan,sekarang baru lah tahu langit tinggi rendah kan.

aih.entah la.

harini ada mentor mantee.we talked about 10 things you like in this world and 10 things you hate in this world.
saya suka laut,saya suka langit,saya suka bulan,saya suka sushi,saya suka...dsb.

ha cakap pasal laut,disebabkan esok hari sabtu dan boleh la nak outing lepas pukul 10.30 am sebab kena mengundi kan esok.jadi aku and nisa bercadanglah nak pergi pantai morib.15 minit kot dari sini. :)
yeay esok tengok laut.ok sekian penutup.



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 weeks ago.

assalamualaikum.



i will make it fast for this post ok.dalam hati aku rasa banyak je nak bebel kat sini malang nya masa tidak mengizinkan.kalau boleh tiap tiap hari nak post.


aku cuma nak cakap yang esok aku ada kuiz fizik on chapter 1.phewww...tapi chapter 1 tu dah paham lah jugaaaakkk.


tapi cakap pasal kinematics chapter 2 tu.i give a big question marks on that.serious aku tak paham apa apa,blurr,zero n seangkatan dengannya.so ada yang sudi ajar?heh.chapter 2 habis on 2 hours lecture?apakah.ya allah,permudahkanlah.


time tulis ni,macam macam benda main kat kepala otak aku.otak aku hanya beberapa gram saja ok.tapi macam ada bukit jugra kat atas kepala aku.apa apa lah.



p/s doakan saya ye.eh lagi satu,semua orang kena baca blog nisa.LOL.aku tak nak letak link.carilah. :p



*2 weeks tak update kan.so jangan tertanya tanya kenpa tajuk ini 2 weeks ago ok. :)



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS