Powered by Blogger.
RSS

INTERNET EXPLORER CANNOT DISPLAY THE WEBPAGE!

sakit hati tak bila time time bosan tahap giga...bukak2 laptop je...window explorer cannot display the webpage...
rasa nak menjerit tahu tak.haha.gelabah.semak punya semak.wireless rumah rumah rosak.dah rest in peace.takziah buat beliau dan ucapan terima kasih kerana sudah berkhidmat di rumah kami selama hampir 3 tahun.


sebab kematian??
kena sambar petir semalam and then terus tak menyala dah..(kebabom!!! *bunyi petir*)ni barang tiruan ke hape ha?
rasa gelap je dunia tak dapat online weyh..mengarut.pagi tadi hantar pergi betul.dapat yang baru punya..

tup tup..semua laptop dalam rumah ni boleh online.sebelum ni,even wireless,tapi dua laptop je boleh pakai.memang sah cikai ni.by the way,baguslah.... tak sia sia kena petir.=,=

eh kejap..baru aku perasan..im barely say assalamualaikum in my post lately?
so..Assalamualaikum :)

baru baru ni aku belajar ~



CHICKEN PIE.

tak payah terkejut sangat lah.aku kata aku belajar,bukan buat.
maybe its sound boasting,but...buat dia tak de la susah macam buat soalan fizik ke addmath, (budak genius memang la.petik jari dah siap,ade ke?) :p
tapi bahan bahan dia leceh.

nak resepi ke?tak payah la.nanti aku tulis panjang panjang korang bukan baca pon.ha...scroll down scroll down.buat jauh sekali...kan kan? :D









konon konon khusyuk la.





tadaaaa...tiba tiba je dah siap.



COCONUT FUDGE SLICE.

yang ni memang kacang.pejam mata boleh buat.heh.

bahan : tepung gandum,satu setengah butter,coco,semangkuk gula. (semangkuk weyh),kelapa.vanilla,agak agak la kan.
pastu campur semua tu.lenyekkan macam ni.




lenyek bagi mampat!
cop!ni bukan tangan aku ye .


masuk oven la kan.sementara tu buat ising.

satu cawan gula ising.serbuk koko.butter cket.air panas.


lepas tu lepas tu lepas tu....
masuk gula ising n serbuk koko.
gaul.
tuang butter,n air panas.

keluarkan fudge slice dari oven,tuang ising atas dia n then siap!
itu sahaja resepi dari chef nana.*peace*


i will leaving for johore bahru tomorow.and never come back in a week ..cehh~
wedding angah 30.4..minggu depan kan.
and maybe you guys will hardly see me online.miss me?i know it right.








haha.bajet pegi oversea la?
jb je la.


p/s. 22 APRIL 2011.HAPPY BIRTHDAY IBU yang ke 50.you re the most lovely mum in the world!!




ini bukan diari,tapi naluri.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

a trip

ok.make it simple.
4 hari aku x mengonlinkan diri.haha..
aku ade trip to jb.kl.kelantan.terengganu.then back to jb.cuti cuti malaysia la...tapi yang ini berilmiah la sikit.huhu.
actually ni lawatan persatuan mak ak.Persatuan Qiraatil Quran cawangan Johor Bahru..aku join je la kan.


first : Yayasan Restu Selangor.harap maaf.dilarang snapping snapping gambar di sini.

second : Jabatan Kemajuan Islam Malaysia,Putrajaya,

ibu saya.duduk 3 dari depan.sebab?ibu saya bendahari.aku duduk belakang je la.main main handycam,main main kerusi..dekat bilik mesuarat nieh.haha..bo-san...ade presentation lagi..pehh..mengantuk..ofkos la tak de lagu lagu kan.kenala skema.bukan kat sekola lagi.haha.orang meeting aku sempat lagi melelapkan mata sekejap.macam ni rupenya tido dalam meeting...tak sama macam tido dalam kelas deyh.haha.




presentation.hu~


then.habis tu..high tea..ibu aku sempat la borak borak ngan orang jakim tu.
untuk pengetahuan la kan..ibu aku memang sangat sangat suke memperkenalkan aku like.. 'dia ni sekola kat kolej islam dulu'.. (which show how my mum suke sangat) sangat kisas.heh~
then aku datang.

"ouh..ni la yang kolej islam tu"
aku  : senyum (kan aku dah kata,dah diperkenalkan)
"saya pon dulu belaja di situ jugak.kolej islam klang kan.dulu nama lain.tahun 1974."

sebelum aku sempat menjerit,mak aku da jerit dulu..
"hey nana...kisas ni..tabik hormat sikit."
=,=
and sampaila naik bas..mak aku x habes puji dan puji dan puji.penatlah.
"tengok tu ..da berjaya da skrg"
"tengok tu budak kisas"
dan paling common la kan..
"tengok budak laki kisas............ (siapa2 yang tau sambungan dy) macam biasa lah.haha~
mak aku suke muslimin kisas lah.tak faham aku.

then,solat,and on the way to Kelantan.




dalam bas.heh.

pagi.subuh.solat.sarapan.





sampai sampai je.
"bu,jom makan nasi kerabu bu.bukan selalu.haha"
sarapan : nasi kerabu.haru betul.


third : Kediaman Rasmi Tok Guru Nik Abdul Aziz.














nasi kerabu lagi =,=



lepas lunch.tamtlah lawatan khas ke kediaman rasmi tok guru.tapi tak dapat jumpe beliau lah.
beliau tak sihat katanya.macam tak percaya aku dah menjejakkan kaki kat sini.haha.


cuma aku nak cakap.
"saya bukan pas,dan saya tak cakap saya umno.undi adalah rahsia"
(dear kisassian,ingat siapa yang ungkapkan ayat ni..........ha..jawap jawap...ingat x?)


forth : Pondok Pasir Tumbuh Kelantan.


pejabat.






tyme ni..ade bape orang muslimin.
'weh..masuk..ha.tutup aurat.'haha
lawak gler.macam anak dara.



 khusyuk gila!tak berkalih langsung.tabik lah!


buku dia...kalau aku ni..
dah berpeta dah buku ni dibuat nya.



aku paling suka pondok ni.


konklusi : teruja!kagum!kagum dengan kesungguhan anak anak muda kat sini.memang kental lah.tabik spring!
semoga diramati ALLAH. :)


ha..ni la pondok saya dulu.
beliau la yang mengiringi kami masuk.sekarang dia da amek phD dah.
impress.tabik tabik~


then.banyak tempat lagi yang dilawati.

wakaf che yah.
sempadan thailand.shopping shopping....murah katanya.
pasar siti khadijah.
MPKB.pasar lama kot?
banyak shopping la jugak.haha.mestilah.

sepanjang aku dan ibu aku tiada di rumah...macam macam hal.
adik aku call..nana.macam mana nak masak nasi ni.nak tekan mana ni.x nyala la ape la..haha
nana nampak pensil box azul tak.heh?aphal?mana lah tau.
mana la tau ...ade kemas kemas ke..sorokkan ke?
heh..sorokkan???tak berminat la nak main2 sorok pensil case ni.heh~



dan aku pon..adeyh..susah betul x de orang laki laki ni..
selalu kalau shopping,sume barang adik,ayah,abang yang angkatkan...ni.....
toto 2 biji aku kena bawak kehulu kehilir.periuk lagi.cadar.kasut.bantal..macam macam.



konklusi : lelaki dan perempuan ni saling melengkapi kan.dan saling memerlukan.
dont deny it.admit it.haha.
itu fitrah.sila jangan lari dari fitrah ye.


konklusi : jauh perjalanan,luas pemandangan.cheers!salam alayk.



ini bukan diari,tapi naluri.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

resdung atau selsema?

salam..

tahukah anda apa itu resdung and selsema?
i dont know it well either.yang aku tahu..semua orang ade resdung.

yang membezakan teruk atau tak teruk sahaja.
easy said..pegi pak cik google lah.
homework untuk uollss..


lurus ke titik (straight to the point)
im not feeling well.






 haih..macam ni la...gatal gatal.pastu merah merah mata aku.
and im sick of it!
kdg2 rase nak cabut je hidung ni.haha~


ni boleh tahan lagi..lepas tu.gettin worse~





*aku suke ni,tutup aurat seh*
dah mula dah capai tuala segala.
nak tau..aku kalau hidung aku buat hal camni.aku capai je segala kain yang ade.
kadang kadang baju adik aku,rafi.
then kain pelekat ayah aku pon penah jadik mangsa.kamsahamnida ayah :)
er..boxer adik aku,baju sekolah dy,sapu tangan..heh..semua penah jadik mangsa lah senang citer.
tapi x de la sampai stokin pon jadik mangsa..memang over giler tu..

dan mereka semua faham.


tapi yang peliknya..aku dah lama tak kena selsema,gatal gatal hidung lepas operate tahun lepas..
operate?ha ah operate...doctor kata minor operation je..tapi sakit dy macam................. (fill in the blank with suitable words)maybe sebab 2 in 1 operation kot..sinus and tonsil..

lepas operate..makanan aku,bubur dan air sejuk dan aiskrim..itu sahaja!!.fyi,org baru lepas tonsil ni mmg dinasihatkan makan aiskrim..(apa lagi..aku pon amek kesempatan mintak askrim banyak banyak)
tonsil aku besar dulu.kalau kau tanye aku tonsil tu penyakit macam mane..aku pon x tau.sila ke google la ye.jika berminat.


yang aku tau..semua orang ade tonsil...
just aku punye ni terlebih besar..heh ..
macam macam kan aku ni.




lepas operation tu..doctor bagi ubat untuk 3 bulan.pil dgn spray.
masak la!spe nak makan ubat tiap2 hari...(even sebijik sehari)
aku memang pemalas nak makan ubat.rasenye sebulan je aku makan ubat tu..itupun tiap hari kena ingatkan.
lepas tu x makan dah.kena marah.sanggup tahan telinga.
and itupun kalau rase2 ade mood nak makan ubat.



persoalan...yang aku hadapi sekarang ni..resdung datang balik ke or selesema semata mata???huh~
i cant sleep well :(

memang ALLAH dah tetapkan untuk aku semua ni.bersyukur :)
sebab ade orang yang tak pernah rase ape aku rase.
tak pernah kena operate.
duduk wad lama lama.
dilayan bagai permaisuri lah dekat wad.first class punye.
hari hari tukar cadar,
makanan orang hantar.
ubat orang hulurkan.
tiap tiap hari doktor datang bilik.
tanya tu,tanya ni..
*biler ingat balik tang duduk wad lama2..aku suke,terlepas sekejap tugas sebagai seorang surirumah*
cewahh.. :DD
aku ni je yang kena berubah,yang pemalas nak makan ubat tu aphal??





operation on.Dr.Ridzo :)






 orang lain sakit kan.orang lain yang melepak atas katil tengok kartun.
 heh..*kamarul arrafi* aka adik bongsu.




kalau balik kampung belah ayah..
memang pagi pagi tu la..rumah nenek aku akan meriah dengan bunyian..hacummm..hacummm...haha..
termasuklah aku.tapi lepas aku operate.kurang sikit dah......


dan sekarang aku hacchummm lagi dan lagi..heh~



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

serabut

salam.


menunjukkan im not in the right mood now.kepala otak aku serabut.like its going to explode.haha.
tak ade ape lah.

so first,online checking interview.i mean jpa.the answer.permohonan saudari untuk sesi temuduga tidak berjaya.by the way,thats not the point.

punca utama yang menyebabkan ak x selera makan (ye la tu) sejak dua menjak ni.....that thing yang mcm separuh nyawa hilang.and guess what.fail aku yang ade sume sijil sijil since ak sekolah rendah,sijil darjah khas sekolah agama...aku x tau mane letak nye.mana kau hilang?penat aku carik.
.


haritu aku pegi kisas.carik fail.tapi ak carik kat stor aras khalid bawah je la.tyme tu PNP.pintu dorm n tangga sume kunci.suke hati aku je kan?geledah2 stor.haha.tp x bersepah ok adek2.korang jgn nak hangen ngn ak pulak.

but still.tak jumpe.puas aku kemas stor atas,stor bawah.segala bilik yang ade kat rumah ni.tak jumpe laaaa.. :(

checking matriculation result through sms.teet teet..mesej masuk.dukacita dimaklumkan.....bla3..
kalau dukacita tu faham faham je la kan.hmmm....~
and now im worried.kat mana lah agaknya ALLAH campakkan rezeki aku??moga ade hikmahnye.



no stress please.cube menenangkan diri.chill.
masih mampu tersenyum.



people,help me please. :(



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i just can't let you go



cerita lama.
tapi...



segar dalam ingatan sampai mati.tak lupe.rindu.sayang.just............
can we start it all over again?

teet......... teet....saspens...
hoho..ni penangan tgk drama korea banyak sangat ni.berangan tak habes.

23 March 2011.
tarikh keramat bagi pelajar spm 2011.sila buka diari masing masing or selak kalendar yang tergantung di dinding bilik..haha.
tapi aku bukan nak cerita pasal ni.


next two days.jumaat.

macam tak pecaye aku boleh hangout dengan dormmates aku.dormmates weyh!
times square pulak tu.berabad dah tak pegi.
seriously..teruja.happy tak terkata.*melompat lompat atas katil*
hohoho :D






waitng for monorel.*sempat lagi kan* almaklumlah :p
kami berempat.iman al ameen x dapat join tyme ni..she atttended mandarin class.heheh..
 
 
 
hoho...tanpa disedari,stesen imbi sudahh...ehh imbi ke ni?ha betolla imbi ni..ha..borak punye pasal..nasib baik tak terlepas.
the for of us.okey,tengok wayang..tajuk?big momma.
aku n mawaddah order ticket,beli pop corn.
nani and ieman beli lunch *wink wink* makan dalam cinema.sumbat dalam beg.hal ini sangat menjimatkan masa so that ktorg x payah lunch.baik pegi shopping shopping kan?cuci cuci mata.bukan selalu dapat pergi times square ni.harga baik punye wa cakap.


big momma sumpah lawak.
tapi..hoho..mawaddah lagi lawak..
beli popcorn tak beli air..cop!bukan tu yang lawak nye deyhh..ginie.
patah balik order air.blurr.nak order air ape ni.
 
hoho..dgn slumber katak nye mawaddah...
"air ape ade?" muke yang agk comel kebajet bajetan.
haha..dah la..yang jage tu baya2 kte jep..bantai tergelak ktorng kat situ..adess..modda modda..jatuh saham..hahaa..;DD
 
brader tu "macam macam air ade,air hujan je x de"..
ok fine.whatever.
after big momma.shopping :)
tak lama lepas tu.iman dtg.huahua la.menjerit tak terkata,orang lain pandang pelik.lesbian ke ape ni......
hello.saya normal ok.mereka saya tak tau la..haha...i mean kami normal la,tidak melanggar fitrah.haram. =,=


ape lagi?next event,cosmo world.haru betul.tapi tak ramai orang.jumaat kan.hell yeah..enjoy habes ni.




here we are.complete.

sape jerit paling kuat tyme ni??teeet =,=


ha..pose rugi  tak pose.




ouhh..ieman n iman.gojes.


ha.... yg ni paling aku serik.pliss pliss pliss jangan ajak aku naek bnde alah ni lagi oke.
ak muntah 3 kali.hoho.muntah burger wendy...haha...korng jgn muntah pulak.
maklumlah kanak kanak.


kemudian kemudian dan kemudian.............





 ini first tyme aku makn tutti frutti.teruja!selalu dengar org ckp.
100 gram  5 hinggit setengah ye.jadi ak punye yg wane pink tu.dlm 12 hinggit lbeyh kot.





sharing is caring.ah..aku isik mencedok nani punye je.haha.
ieman?mau shopping lagi ka?hoho~

sekali lagi,tanpa disedari.maghrib sudah!
ape lagi masing masing seluk beg amek phone.call parents.buat suare lemah gemalai sikit.


like.....ayahhhh...balik lambat sikit boleh???? =,=
lunch time girls :)



 

chicken rice shop sudahh...jangan makan dulu kang kne titik jari dy!
doa dlu .. :p



nana and nani :)


cop cop..ape pon hutang kasi settle naa~


erkkk..alhamdulillah. :)
waktu mencemburui kita.ngah ngah.balik balik.





 waiting for monorel again.sempat lagi posing dalam crowded camtu.
heh.
who cares??

one more time :)



NUR AFIQAH AMNANI,IEMAN MOHD FADZIL,NUR MAWADDAH ABDUL RAHMAN,NURUL IMAN AL-AMEEN.




TERIMA KASIH,THANK YOU,ARIGATOU,KAMSAHAMNIDA for an enjoyable day.seriously i appreciate every single moment.every second.every minute babes.muah muah.

always remember....










and please always.......







no matter where you are............
we are sisters arent we?




ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS