Powered by Blogger.
RSS

bunyi bunyian gitu ;)

dengar tak...dengar??

lagu agak jiwang gitu....x kn nak letak lagu korea pulak..~
official soundtrack hikayat merong mahawangsa yg org ckp best meletup letup skang....okies layan saje..~



saya tak berapa layan movie n drama melayu.
saya tak tengok movie melayu kat cinema. (tak pernah tengok kot?)
saya juga tak minat Anuar Zain.
dan,dan,daaaaan....
saya tidak dilamun cinta.....nehi!nehi! :p


but i just like this song,just a song :)
if u dont like it,scroll down and click pause.Nothing much :)



ini bukan diari,tapi naluri.
 














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SPM 2010

assalamualaikum...


uwa..tuan punya blog da meracau racau naik tension sudah!
haha...mne x..bnyk bnde bersarang kat dalam kepala ni...macam2 pker ..ceh....


so back to the topic..ckp pasal spm 10.. i mean result spm ^^..aku ingat nak update story ni malam semlam..tapi disebabkan..semalam menjawap segala pertanyaan pakcik makcik,sepupu sepapat,sedara,bau bau kacang,friends,childhood,senior junior......ha semua2 lah..cehh macam gempak..gempak sangat la tu.....

sebelum tu....ALHAMDULILLAH ^^
x segempak mane..ten out of eleven..okies..dan B+ tu ...

fizik........=,=

 back then....
wuwu..memang menggeletar la lutut ni tangan mengigil muke pucat,seram sejuk..nak amek result ni.
tapi apepon keputusannya..aku redha..cehh ^^
ape2 yang ALLAH tentukan tu la yang terbaik..sebab kte tau DIA sebaik baik perancang..yang maha mengetahui segala apa yang manusia tidak tahu... :)

lepas habis sign,
my homeroom teacher,cikgu kamarabil :

cikgu : nah.tahniah
aku   : terima kasih cikgu ( amek slip terus lipat..waaa..takot la nak tengok deyy..haha)
cikgu : tengok la..bukak..ok la..ok..:)
aku : x nk cikgu..takot..nak salam dulu....

cikgu siap bangon dari kerusi peluk aku,
cakap..ok la liyana tahniah....huhuhuhu~

bukak2 je....emm..ok..fizik...:)
memang dah terdetik kat hati ni sebenanyer...nak cer la sket pasal fizik ni..
memang tyme tga jawap fizik ni..ak rase cam nak menanges..memang ak x leh bwat sebenanye..
sampai aku panjang2kan leher...tengok org sebelah...haha..
tapi..x dpt..maknenye..aku x tiru oke ^^
klua je dewan...dalam hati....fizik x bolehhhh....
so..dats it...ALLAH memang dah tentukan yg sebaiknya..ALHAMDULILLAH.:)

lepas amek result,aku sempat jumpe madam asiah ( cikgu fizik).
beliau sungguh sporting,open minded,she motivated me..senyuman teacher buat aku terharu sangat2......thank you teacher.......~


anyways.ribuan jutaan selautan terima kasih diucapkan kepada semua...family yang banyak bagi support,cikgu cikgu yang x pernah mengenal erti penat lelah...kawan kawan yang sama2 tempuh kejayaan,kegagalan ..manangis ....ketawa same2......seriously.. i miss all that..

'apa apa yang ALLAH tentukan tu la yang terbaik,sebab dia tahu apa yang terbaik untuk hambanya'
selalu dengar quote ni kan..memang betul aku setuju sangat :)

tapi.......

nak kate x frust x sedeyh...tipu la kann..
ade la sikiiittt..even sebesar kuman...ade la sket rse sdeyh tu...
sebab...
dalam ramai2 114 straight A...x de nme aku? *poyo*
kedua : aku teringat janji aku kat kak dayah...bkn janji la sebenanyer....sort of~

di suatu petang kat kisas :

kak dayah : nana,janji ngn akak kte akan jumpe kat M.A.K (majlis anugerah kecemerlangan) nanti.
aku : insyaallah.....(adela aku bebel ape tah ..x engat dah :)
siap bet lgy niiii......=,=

tuptup..kak dayah best student STPM ..masuk tv lak tuhh..im so sorry akak..huhu..~

bler teringat bende2 cam ni la..aku rase nak menjejes air mata ni...haha.~
so lepas ni...banyak lagi yang perlu ditempuh....(adess..lgu suatu ketika ost gemilang kat tv3 la pulak) *tacink*..wuwuwuw.~menjejes la ni.....

on the way balik rumah ..ibu :
                                              


                                'nana,ibu pon sebenanye macam da terdetik 10 tau...'

adess..itulah naluri ibu..x pernah salah...mak aku x pernah la..mak korang..aku x taw la.... :ppp



so...guys..even x de A or fail or satu A or ape 2 saje..say alhamdulillah ^^
nak salah kan siapa?jangan salahkan ibu mengandong...salahkan diri sendiri...:)
jadikan ni semua pengajaran pada masa hadapan...so moving on!
perjalanan masih jauh....banyak yang perlu ditempuhi..its not the end..its just the beginning of the new world guys ~

dalam kita berdoa kita kena ingat pada 3 perkara :

sekiranya ALLAH makbulkan doa kita,itu maknanya ALLAH sayangkan kita.
sekiranya ALLAH lambat memakbulkan doa kita,itu maknanya,ALLAH sedang menguji kita.
sekiranya ALLAH tidak memakbulkan doa kita,itu maknanya,ALLAH menyediakan sesuatu yang lebih baik untuk kita.........



so..dear dude and dudeteess,believe in yourself,trust in HIM,dats it!!!!


Salam alayk...


ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dup dap dup dap

Assalamualaikum....



its nothing much actually.
pukul 2 pagi tapi aku tak tido lagi..ahha...fenomena biasa bagi aku..:)
kadang kadang pukul 4 baru tido pon pernah..buat ape??facebook,youtube,tengok drama korea,skype,ym,n sekarang ader tanggungjawab baru,blog!haha...but its okay for me.im jobless,esok lepas kemas rumah segala,boleh sambung tidur balik..^^

nak share sikit la kan..pagi tadi kuliah subuh dekat masjid..
topic : tunjang iman.
ha..ape tunjang iman ni..aku x dapat la nak cter satu satu..hehehh....paham2 saje kalau kuliah subuh niii..mmg ak ter "zzzzz" la..huhu

macam x biase..^^

okies...ustaz tu cakap.,,hidup kita ni kadang kadang bukan hati yang menguasai diri,tapi nafsu lebih banyak menguasai diri..betul?
memang betulkan?

apa tandanya seseorang tu ade iman?
contoh :
orang islam pegi supermarket...nampak botol arak..ape rase?
kalau rase geli geleman,nak muntah,seram sejuk,.....tu maknenye ader iman la tuu...ha..
korang ader x??
kalau ader..ucap alhamdulillah..maksodnye ade imann la tuuu...:)


jadi..kita kenelah sentiasa takutkan ALLAH.
ustaz tu ckp lagi...nak takut ALLAH macam mane?apa yang nak ditakutkan?


takutkan ALLAH tu bermaksud takutkan azabnya,bukan takutkan zatnya.......
get me?
uhhu..sebenarnya aku pon x tau macam mana nak buat ayat....ngeh~


lagi....lagi....
ustaz tu pesan jangan sesekali kita terlepas dengan ilmu,ilmu akhirat,sebab apa..40 hari kita tak hadir majlis ilmu....hati jadi gelap.kan kan?kalau silap betulkan..:)
ha..sampai sini je kot...aku memang tak pandai nak buat ayat2 tazkirah ginih,,
tazkirah yang tak seberapa ni untuk semua and untuk diri saya jugakk...sebab tangan yang menaip lebih dekat dengan hati yang bermonolog..ha amek kau! *ubah insyi punye trademark cket* :D

at least aku sampaikan sesuatu hari ni...huhu.. :)


habis je tazkirah tu..ktorang terus pegi pasar chow kit kat KL tuh..
aku suke pasar ni sebab ni pasar yang memang betul betul pasar.. :)
adek aku yang rafi tu melompat lompat..gelilah...kotorlah..tu la selalu pegi giant je nk beli barang..baru ko taw rupa pasar sebenar .. ngeh~

sampai sini je.teeeettt..aku ade bende nak habaq kat hampa..
ha..tengok tak video inianwarhadi yg superhot tu..
x sampai satu hari upload dy da delete...wuhuu..
rugi2 spe x tgk...aku baru nk upload kat blog......serious....


ok.transmission ends  :)



                                                 ini bukan diari,tapi naluri.


                                  


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

blurr blurrr...

naa.....assalamualaikum to all ~

jam menunjukkan jam 11.50 tengah malam...yang kat bawah tu..posted by liyana at bla bla bla..jangan caye..bengong tuuu....uhhu~
mesti ade antare korang yang da berdengkur tidoq an.korang tau seharian ak mengadap blog ni...korek sane korek sini,godek sane godek sini...stalk sane stalk sini...yang aku tau..blog aku paling serabut..consider eah...budak baru kan :DD

sebenanye my point is..ak tak berapa paham nak manage blog ni bagai,macam mane blog ni berfungsi and segala segala lahh..pening2..*macam buat bisnes pulak*.seharian aku mengadap mende alah ni..tak layan fb pon hari ni..i mean x berapa nak layan :p...tapi memang fb sakai gler..lembap semacam sejak dua menjak ni..malas aku nak layan..kan kan kan??

ha..lagi satu..memang kesian la kat kawan kawan aku yang jadik tong soalan pasal laman sesawang ni..:p
thankz banyak2 sebab melayan kerenah aku...

'nak buat tu macam mane..nak buat ni macam mane..'
haha...sorry...:p

lepas ni banyak lagi aku nak tanye..get ready ok!

okies..sampai sini je kot..sekadar meng'update'..:p
jumpe lagi di hari dan waktu yang berlainan okayyyyy...~
see ya....baiiiiiiiiiiiii..:))



peaceeeeeeee.......................upon to you  :))

 

.

ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

with a pleasure


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh (jawab penuh penuh :p )


okay buat yang pertama kali membaca post ni..mesti korang bermonolog dalaman atau pun luaran ..
eh ehh..nana pon da ader blog...wahwah...*sambil gelak gelak sinis*haha..
kenapa?aku x boleh ader blog ke :pp.ok jangan nak merepek.serius serius.............

jadi,ini  adalah (salah..ialah la) my first post and first blog.aku harap tiada yang kedua ketiga keempat dan setersusnya.Sama ada blog ni akan terus hidup,menjadi 'one and only' atau pun dia akan rest in peace satu hari nanti.Lets just wait and see.

apenih first2 da ckp pasal mati.NONONONO.biarkan ia hidup.kalau bersawang mintak maap banyak2.:)

Next....penat aku perah otak nak namakan blog ni tau dak ...meyh ak story sket naa...ni semua diilhamkan oleh teacher hanna..ha..kenal tak teacher hanna..ala..yg speckie..ayu2 tu..~
tetbe je suroh aku buat blog dengan rotan kat tangan dy ..haha..saiko betol teacher hanna nieh :)
aku buat url asyik-asyik not allowed ke hape tah...



 Antara URL yang ak bina ^^ :

www.nana-san.blogspot.com
www.liyana-sshi.blogspot.com
www.nana-sshi.blogspot.com
www.say-it-out-loud.blogspot.com (tyme ni dah agak fed up)
www.read-or-listen.blogspot.com
www.mix-and-match.blogspot.com (dah start merapu)
www.try-and-error.blogspot.com (betul betul fed up)

ekceli...bukan aku sorang j..perahan otak syamira jugakk..aka syam..:pp

haha...last2....aku pass password kat hanna and dy buatkan...so terciptalah sebuah blog hasil taipan tangan hanna... :DD..
big clap to her...:DD
  

ehem...sampai sini je kot dlu....nanti nanti aku update lagi..:)

                                                              p/s :  buah cempedak diluar pagar,
                                                                      ambil galah tolong tunjukkan,
                                                                      aku budak baru belajar,
                                                                      kalau salah tolong tunjukkan.
salam alayk...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS