Powered by Blogger.
RSS

cerita satu bulan.

Assalamualaikum. :)



heee..testing testing.aku rasa ni kali kedua aku updated blog kat KMS ni.credit too opie yang sudi pinjamkan broadband and laptop sekali.penat kecek ganu ngan kau opie.haha.
ouh memang heaven gila bila budak KMS yang tak de broadband macam aku dapat broadband free free.
memang rasa macam tak nak lepas mata tu kat laptop.kehkeh.

holiday aku 4 hari 3 malam kat kolej yang  dah separuh kosong ni agak 'menyeronokkan'.kafe semua tutup okay!

tak payah nak marah sangat la kan.kau yang x nak balik sape suruh.:p
tapi okay la jugak.at least aku buat homework.sikit je la.haha.
apa je aktiviti aku kat sini,makan tidur,basuh baju,petang main squash.cewah.
raket squash steven jadi hak milik kitorang (aku ngan ekin) 3 hari ni.


okay tu cerita dua tiga hari.
eh korang nak tahu,dalam banyak banyak bulan,aku paling suka bulan disember.sebab?


cuti sekolah.yeayyy.
holiday ngan family.
peperiksaan akhir tahun.
beli baju sekolah baru,kasut baru,buku baru.

tapi tu dulu la.zaman kanak kanak hingusan.
form 5 pun hingusan ke?
boleh la.

sekarang aku suka bulan 12 sebab birthday aku je.heee.~


cerita bulan 12.

5 disember 2011.

PSPM result was released.and the only thing i can said.
alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah!
semoga kejayaan ni tidak melalaikan.
*tapi aku rasa aku makin malas sekarang :(

next.

farewell party.


majlis ni khas untuk kawan kawan yang akan meneruskan perjuangan,but not with SM1K3P3 anymore. :'(
we always pray for you guys.
be positive and don't loose hope. :')




MY BELOVED CLASSMATES.





MOVE ON.
'jalan kejayaan tu banyak...' haha.
kek ni memang bukan untuk dimakan.tak percaya?
scroll down.u'll know.
seeing is believeng.





this is niz and iqa.niz jahat,iqa innocent.
*tapi muka je baik.kan iqa?haha.
sekali sekali kena mandi dengan kek campur coke.










aie.busuk gila la budak budak ni.





dah puas main kan.kena la kemas!
tak sangka,budak budak kelas aku memang layak jadik cleaner ouh.
boleh la part time lepas habis matrik ni.





tapi aku jadi cinderalla je lah.
pun boleh la,nana. :p



Perjanjian Pizza Hut.







the one whose wearing baju melayu is my physisc lecturer.yang bersongkok tu ketua praktikum aku.
if exam mid sem ni all of us got at least B.then sir yusfi belanja satu kelas pizza hut.
but!if  salah seorang yang slack.the deal is off la.
bukan itu sahaja,malah ( cewahh ayat.) satu kelas kena belanja beliau.hikhik.
sir baru kalah sekali katanya.
get ready to lose for the second time sir ;)
eh,kena get ready duit sekali.
ceh!confident je.haha.



Disember of 14.

ehem ehem.alhamdulillah sudah menginjak 18 tahun.masih dikurniakan anggota badan yang semurna dan akal yang sihat.
terima kasih buat semua rakan rakan yang menyokong saya selama ni.cewaahh.
thanks to classmates.aku dapat lagu happy birthday versi mandarin lagi tau.haha.
thanx to besties iqa zati ekin ena tikah yang sanggup naik blok aku semata mata nak simbah aku dengan berbaldi baldi air.and sapu muka aku dengan telur.keras rambut aku!
thanx for the skirts!
thanx to niz for the magnum,thanx to secret admire (x payah nk secret sgt.tau dah ko spe) for the chocolate.
thanx to nisa zati hanna for the dinner.hanna,thanx for the shawl.
thanx to ena for the adidas tumbler. :')


thanx to facebookers yang wish kat fb.even its only hb.i really appreciate it.
thanx to friends all over the world lah for the wish. :)





shooting video korporat Kementerian Pelajaran Bahagian Matrikulasi.

basically,benda ni macam nak promote matrikulasi kat universiti local and oversea something like that la.
macam dokumentari jugak.
shooting tiga hari pagi sampai malam sangat sangat sangat memenatkan,but it was worth it.
i got paid for that.
and i learn something new,new experience,new environment.
and dapat offer sekali yaw.kalau ada peluang nak berlakon,nak berlakon lagi tak?
haha.jatuh saham lisa surihani nanti.wuhuuu. :p
at least i have become superstar once. :D



semua yang terlibat.



pelakon wanita.cewah.~


at Taman Tasik Titiwangsa.







mana mana aku?






kakak yang depan sekali tu make up artist yaww. :)



okay sekian cerita disember berakhir disini.
sila tunggu keluaran bulan hadapan dengan lebih banyak cerita menarik.woohoo.


*semua kejayaan,kenikmatan,kesenangan dan segala ke-an yang kita dapat kat dunia ni,semua hanya pinjaman.bila bila masa nikmat yang kita dapat ni Allah boleh tarik.
jadi,jagalah hubungan dengan Allah,Allah akan menjaga kita.
solat lima waktu tu wajib. :)




pssst..tak sabar nak makan nasi minyak kawan sendiri yawww.. :D
tahniah siraj n amir.hikhik.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ho yeah?bola.

salam alaik.


weeheeee..korang sume ape cerita?aku ada banyak cerita nak luah kat sini.tapi penyakit malas ni memang dah jadik kawan baik agaknya.sikit sikit malas.sikit sikit malas.haiz =.=

okey.whats up fans harimau malaya?untuk pengetahuan,aku hanya kenal khairul fahmi,fakri and nazmi faiz sahaja.
kerana apa?
nama tu je yang muncul dekat news feed facebook aku sejak dua menjak ni.

'i love you nazmi.'
'khairul fahmi handsome la'
'aku tengok bola sebab nak tengok khairul fahmi je.'
'awww..nazmi injured.x pe.nanti i urut nak?'
'nazmi faiz ajak aku kahwin'


hey hey hey.rasa nak sepak tau tak.

by the way Malaysia is the best.aku tak cakap aku tak sokong Malaysia okay.kalau tak takkan lah aku nak melanguk kat kafe KMS tu sampai 11.30 malam (termasuk dalam best memories in kms kot?).heyy harimau malaya,kau kena tahu itu pengorbanan yang aku telah lakukan semata mata nak tengok korang ganyang indon tahu?tahu?okey bagus.

sebenarnya aku amat amat lah buta bola kalau korang nak tahu.sebab dalam family aku pun.even ada 4 orang anak adam dalam rumah ni,termasuk ayah 5.tiada sorang pun antara mereka yang meminati sukan bola.mengapakah?aku tak tahu,

makanya,kalau dah lelaki pun tak minat,apa kejadahnya aku nak minat?dunia nak terbalik tu namanya.
aku sangat loser bab bola.bukti?aku baru tahu apakah itu offside time indon vs malaysia.wow.tragis sungguh la.teruk tak?ouh tak teruk?
okey -,-

malaysia vs indon : 4-3.
hey indon you know what?
best man always win.
see aku puji lelaki melayu?bukan senang okay.
asyik korea je kan.hik hik.

tapi point aku sebenarnya,kepada gadis gadis malaya sekalian,tak perlu over sangat boleh tak?contoh over yang aku maksudkan tu macam status kat facebook.seperti diatas.ewwwwwww...
at least orang minat korea pun,tak de la nak buat status love love eww eww.letak gambar jadik dp la bagai.
macam sangat lah desperate.get me? good.

okay semua ini tiada kaitan dengan sape sape okay.no haters.just love and peace.tak payah touching sangat.
kita semua rakyat malaysia yang mahukan malaysia maju kehadapan dalam apa jua bidang.ceh.macam karangan SPM pula dah.go malaysia go!
lumrah hidup,kita selalu terleka bila mendapat sesuatu kejayaan.however,im proud to harimau malaysia?harimau malaya?harimau muda?whatever la which is.

Malaysia vs Syria.
Malaysia lost.
Malaysia vs Bahrain.
Malaysia lost.

no worries.*hero kalah dulu kan :)

majulah sukan untuk negara.peace and love ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selesema sakit tekak dan lain lain.

salam.



rindu nak menaip panjang panjang,membebel sorang sorang kat sini,
tapi keadaan tak mengizinkan lah.

im not feeling well.
selsema,selesama?which one ha?whatever,like i care?duh.

untuk pengetahuan,sejak aku start cuti ni,asik keluar je.pegi situ pegi sini.
alah nanti lah aku cerita.

mood : tak sihat.aku paling tak suka selsema kamu tahu.
asyik nak meleleh je.pastu baju pagoda ayah aku jadik mangsa.
ewwww.
haha.
alahai anak dara.

eh,i already got a new phone.pffftt.just now.seriously :p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

maybe you think this is annoying.

salam alayk.


such a boring saturday,huh?entri kali ni mungkin agak kesian..kesian?means?huh entah la.tapi minggu ni aku rasa macam sesak nafas yang amat which mean..


am i too tired?
mungkin.

stress?
maybe.


frust bercinta?
ok itu mengarut.


homesick?
yes.for sure :'(

worried?
of course.for the coming final exam and muet.


no words can expressed this feeling.this is unsual me right?aku jarang bercerita  benda benda touching plus mintak simpati kat blog,HAHA,macam bukan aku,huh?yeah this is me.*psst cakap pasal blog,haritu aku dengar cerita ada budak kat blok aku,i mean 'blok' bukan 'blog',dia terlupa nak sign out dia punya blog,then ada someone whose  desperate or mabuk apa tah,dia post entri bukan bukan dekat blog budak tu pakai pc asrama kitorang.


alahai mengapakah ada juga manusia begitu.ok mungkin dia tak sedar tu blog orang lain.yeah mungkin.

bersangka baik,nana!

speaking muet aku 12 october,this wednesday.scary.





next,final exam.
yeah amat busy dengan discussion,kelas malam,lecture malam dan sebagainya.

 i have something to share,

conversation yang sangat menarik :

madam dulu sekolah mana?
saya kisas.
senyum.
awak kisas jugak ke?
yep.

borak punya borak :

erm,tapi dulu,saya ada bad experience dekat kisas.dan bad experience tulah yang buat saya berjaya sekarang.
bad experience apa madam?
bad experience dalam akademik.saya nak sangat pergi kisas,tapi saya malu,malu dengan kawan kawan saya,malu dengan cikgu cikgu.


aku?telan air liur.rasa sebak yang amat bila beliau.pensyarah biology.baik.lemah lembut.sopan santun.cakap macam tu.nak compare dengan aku?hmm.

whatever it is madam,i saw you as an amazing women,a kind lecturer,and also a good wife :) *setiap kali aku jumpa dia,mesti suami dia call.and the way she talked to him,alahai solehahnya.ehe.



ok aku ada benda lagi nak share ngan korang.tapi..masa tak mengizinkan nampaknya.sekian bedtime story.goodnight.*psst semalam lepas maghrib,baca quran plus dah khatam :) aku terus cabut telekung letak kepala atas bantal and tak sedarkan diri sampai pukul 12 lebih baru sedar then solat isyak lepas tu roomate aku dah tidur and aku melanguk sorang sorang baca readest digest lah konon *mentang mentang nak muet* then  pukul 4 baru aku tidur.wehee.apekah kau ni nana.


sebenarnya aku perlukan kata kata semangat,maka silalah comment.haha.alasan nak suruh orang komen la tu. =.=

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alkisah ex-KISAS 17 September 2011.

salam alayk.

cop!aku bukan nak cerita pasal HANNAN.sekian.
untuk kedua kalinya aku mengupdate blog di kolej matrikulasi selangor,bukan kolej mara seremban ke kolej matrikulasi banting (KMB) bukan bukan bukan.ok serious.


setinggi tinggi ucapan terima kasih kepada :


khairul anuar bin mohd halim

dan 

muhammad bin sifyan.

terima kasih untuk pizza hut,mcD,sundae,apple pie,pepsi,and jadi driver sekejap. :)
macam speechless sekejap.
terima kasih jugak yang jadik chauffer tu.bukak kan pintu tutupkan pintu ketatkan pintu.tapi untuk hanna je lah.


"silakan tuan puteri"
LOL. :P


second.
thanks to KMBians.

auni farzanah.
hanifatin.
fittri fahmi.
izzat muhaimin.
firdaus nazeri.
abdur rouf.

haziq rahim.
iman ameen.
nur mawaddah.



terima kasih air sirap yang manis tahap boleh diabetes,tapi telan jugak,free tuh.bukan calang calang orang yang belanja dan bukan selalu,kadang kadang pun tak,first time ever.ehe.
roti canai terbaik la.rasa nak tapau.rasa nak tapau tp tak tapau pon,aku tapau kang,konfem2 hannna ngan nisa bising,jangan nak buat malu aku nana !ehhhe.


 budak matrik plus IB (world school,phewwit la sikit) plus UIA plus yang dah nak fly lagi beberapa hari,minum air yang sama jenis,sama warna,yang lelaki semua nak type pakai baju hitam merah.yang perempuan pakai biru (mostly)..borak borak,plus sesi bahan membahan memang tak tinggal lah,aku nak  menang kau pun nak menang jugak,dah tempat belajar aku macam sekolah gila,kau punya tempat belajar pun nak jugak macamsekolah??world school.ihik.*aku tak membahan eah ni aku puji,kagum,respect,wa salute la bros..!


-"aku kat sini main ping pong"
-"sape main ping pong?ak pon ping pong gak"
-"so??"


ok fine . =.=









macam family yang dah lama gila tak kumpul kan?tak.adik beradik.


by the way,thanks for making my day. :)
seriously im speechless.plus malu la weh.haha.


p/s : sila baca blog hanna dan nisa untuk laporan penuh complete dan detail.
untuk keterangan lanjut,sila jangan hubungi aku . :P






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

alasan aku kenapa aku dah lama tak update blog?

assalamualaikum.


fuh fuhhh aku rasa aku kena  vacuum blog aku yang dah berhabuk.kasihan.rumah beraya tapi blog aku tak beraya langsung.sorry abaikan kau ye my dear darling call-ma-nana.blogspot.masalahnya aku memang betul betul busy tahap karma la cuti ni.

ceehhhh..busy la sangat.
kau nak tahu apa aku buat cuti ni..



tadaaaaaaaa.... :P




memandangkan dekat kolej matrikulasi tercinta tu aku tak mempunyai masa nak tengok cerita korea segala.so bila balik rumahh.mula la datang aku punya demam korea.wuhuuu...please la tengok cerita ni.best.serious aku tak tahu nak describe 'best' tu macam mana.well well.one word.BEST.






miehehehe.aku baru tahu lelaki atas ni kawan baik dengan lee min ho.
childhood la bhai.kenal tak lee min hoo?ala yang berlakon cerita city hunter.
dia punya main character.
lee yoon song sshi !
untunglaahhh.sama sama artis,sama sama handsome,sama sama super hot.pheww.

ok nana.stop !



memang ni must watch punya cerita la aku suggest kat korang.



pheewwit phewwiit.haha.
cerita ni bukan pasal love eww eww ye.dia banyak action *action smart gila ah.
first time aku tengok OMG.HOT GILA ! 


comel la tu.eww.ye la memang comel pun :p
saja nak buat aku jealous kan.





kan aku kata cerita dia pasal action.perempuan dalam cerita ni bodyguard president.
then lelaki ni nak balas dendam kat pemerintah negara dia sebab adala kisah tahun 1983.
ahh tak nak ar cerita.

satu pintaku,please tengok cerita city hunter ok?boleh tengok dekat drmacrazy.net,tak pun mysoju.com.
please please?aku cakap baik baik ni.ehhhee.

*plus lagi satu sebab korang kena tengok cerita ni.
nama heroin dia NANA. :)))))))))
KIM NANA SSHI.


walaoweeyyhhh..dah pukul 3 lebih!harini hari ahad.aku kena balik matriks.
hish,update blog boleh,tengok cerita berpuluh episod boleh,buat tutorial pemalas.ingat kau pandai sangat ke nana?nana nana...

apa pun doakan lah aku ye.yela yela.nanti aku balik kolej aku struggle la.aku tak hadap dah cerita korea kat matriks.ni je la masa yang aku ada.kesian lee min ho dia berlakon aku tak tengok cerita dia.dia harap kat aku tu.

blueeeeeekkkkk :P


;)


sekian.salam alaik.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

update sekejap je boleh?





selamat menyambut ramadhan al mubarak.
semoga ramadhan kali ini lebih baik daripada ramdhan yang lalu.
selamat menjawab ujian pertengahan semester kepada sesiapa yang berkenaan termasuk tuan punya blog.=.=


sekian.lunchtime story.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

the thing is life must go on.

assalamualaikum.

dan sebenarnya korang kena tahu yang aku berada di rumah sejak petang semalam setelah mengharungi onak duri dari banting sampai la klang dan at last sampai jugak rumah kesayangan aku ara damansara subang :)

dan aku sebenarnya baru balik dating  *ceh ak cakap dating je,jangan nak berkerut sangat la dahi tu kan.dating dengan kakak aku,memang untunglah sebab time aku balik dia pun balik dari sarawak,cuti katanya.tapi yang aku paling tak tahan ada roadblock lah bagai even kitaorang tak turun KL pon.just pergi lepak dekat sunway pyramid.heh.lepak la sangat.rasanya merayau rayau macam rusa masuk kampung sebab dah lama tak pergi sana then tanpa hala tuju nak pergi mana semua macam dah hilang dari ingatan.ceh.konon nak beli beg la kan.then  ternampak kedai DAISO lebih kurang macam HINODE kedainya.semua barang harga RM5.shopping kat situ pon okay la kan.

makan dekat warung SHOWRU.harini macam macam benda masuk dalam perut.sup daging spagheti donat tu donat ni.tengahari tadi anak jiran sebelah bertunang,ahh senang cerita banyak la makan harini.memang tak tidur la sampai 3 pagi.time makan makan ibu and ayah asyik call,balik rumah cepat nanti kena tangkap dengan polis.eei yer..macam ni agaknya zaman jepun dulu perintah berkurung kawasan hitam kawasan putih.yerk!


sekarang nak cakap perkataan 'bersih' pun tak boleh nanti ada la mata yang menjeling jeling.nak pakai baju kuning  tudung kuning shawl kuning  cardigan kuning  tie kuning and whatsoever pon salah,aku bet,tak lama lagi jadi la isu.lebih baik bersihkan otak yang kuning tu.ei aku tak minat semua ni.kalau korang nak tahu harini di facebook aku ada unfriend dengan seorang manusia mana tah,itulah kan asyik asyik post pasal politik mengutuk bukan bukan.teeeet.tak payah cerita panjang lebar.kesimpulannya tak payah nak politik sangat dekat social network,aku unfriend kau baru tahu!


okay habis dah cerita tu.ouhh dah pukul 12.04 AM.today is sunday.means petang ni aku kena balik KMS tercinta.pheewww.essay muet tak settle lagi.lab report fizik,lab report kimia,jotter bio.OH MY. =.=

aku ada satu benda nak sharing is caring dengan korang :)





ohh ANGRY BIRD dah masuk dalam exam,DOTA bila lagi?
chapter 2 ni,melopong la aku.


speaking of that,my UPS (ujian pertengahan semester) is just aronud the corner.phew.okay switch language.meh aku share sikit jadual ujian aku.

2 AUGUST  (9-10 AM) : BAHASA INGGERIS
          (2-3 PM)  :  CHEMISTRY.
3 AUGUST (9-10 AM ) : MATHEMATICS.
(2.30-3.30 PM) : PHYSICS.
4 AUGUST (9-10 AM) : BIOLOGY.

see?4 subjek JE and 3 hari JE and semua subjek 1 jam JE,and aku pun tak tahu aku dapat markah berapa JE!oh no.kuiz first haritu requiz requiz dan requiz.and i got 20 out of 20 in my math requiz,but nak dijadikan cerita haritu jugak lah aku dan dua orang budak tutorial (zati,atikah) aku yang lain masuk kelas praktikal lambat dan lab report kami kena deduct 20 marks.yeayy! =.= 
dapat 20 tolak 20.muka memang tahan menangis la kan sepanjang experiment.kemudian 50 ml beaker pulak pecah.memang terbaik arh.tak pelah take it in positive way :) experience is the best teacher right.lain kali buat jangan buat lagi.

hal ini mengingatkan aku suasana kat kisas yang mana amatlah jarang sekali kena marah dengan cikgu.almaklumlah kami baik.eh bukan.cikgu kami baik.bukan setakat jarang kena marah tak pernah kot?tsk.
dan barulah aku sedar betapa lengkapnya bandar klang nak pergi mydin nak pergi cp nak pergi mana mana lah.senang.jalan kaki je dah boleh sampai.ktm sejengkal,nak fly pun senang.teet.

semalam waktu sampai bandar klang aku rasa sebak yang teramat.kehidupan aku kat klang dipenuhi dengan sahabat sahabat kisas.aku keluar ktm aku nampak budak lelaki kisas.teett.muslimin kisas pakai baju batik.dulu macam ni la aku.baju batik,plastik mydin,tudung labuh.kad matrik.tapi semalam aku lain.baju kurung hijau tudung bawal.:p
dan semua tu takkan berulang lagi. :')



suppose to be *i am so glad that we are able to be here together right?
eww.my vocab sucks.


okay macam mana nak ending.no idea.sekian bedtime story.salam.toodles. :)









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

this week is killing me.

assalamualaikum.

long time no see huh?dengan senang hatinya apabila dapat laptop dan broadband milik orang lain.*a zilion thank you to the broadband owner,whoever you are*.dan dan aku tutup buku mathematics matriculation,shift AC calculator,simpan pensel pemadam dan seangkatan dengannya,tolak tepi dan concentrate pada laptop.dan blog.dan facebook.

urgh minggu ni memang rasa nak pengsan.
paling paling stress sekali tang lab report physics.dengan satu graph ada 3 line then nak kena 3 gradient pulak.uncertainty lah pulak.aku tak faham bab bab graph ni.tiru je lah kan.teeett.

untuk pengetahuan,aku dapat program satu tahun (PST) modul 1.fizik kimia biology mathematics.yeahhh call me nerd.whatever.nampak macam kacang,4 subjek je kan.well.easier said than done,buddies.








my awesome classmates.
*can u spot which one ? :p


dua : mini karnival kokorikulum matrikulasi ( mini KAKOM).
disebabkan semua orang wajib mengambil bahagian.WAJIB.biasalah kehidupan matriks.koko satu kewajipan,kalau tak sangkutlah nak masuk U nanti.dan memandangkan aku boleh lah main tenis.bolehhhlaaa.dan aku lepas selection haritu,maka tiap tiap petang lah aku kena pergi practice tenis.penat tapi minat kan.and baguslah rasa ringan sikit kepala otak ni lepas memerah otak dari 8 pagi sampai 5 petang.
duhh!~
perlawanan next week.tak mengharapkan kemenangan pun,main suka suka.


tiga : jawatankuabasa perwakilan pelajar. (JPP)
aku balik balik je bilik..kat depan pintu bilik aku.satu notis tertampal "undilah saya" muka lelaki dengan manifesto manifestonya..LOL.takut aku,aku ingat aku salah bilik.tiba tiba masuk blok lelaki pulak kan.=.=
by the way,malam ni pidato untuk calon calon JPP.so goodluck lah kepada siti zuhairah zulkefli.disebabkan dengan rasminya aku yang menandatangani borang tersebut sebagai penyokong anda,jadi saya mengharapkan kemenangan lah :)
and seorang classmates aku mencalonkan diri.yah qi wen.all the best lah.eh macam pernah dengar nama ni? ;)

tiga : the quizzes
ok masuk balik ke mood stress.dengan sukacitanya dimaklumkan aku  telah tersenarai dalam manusia manusia yang kena requiz balik.subject : math.kimia.aih come on la.math satu markah je lagi.dia nak 16 aku dapat 15.nasiblah.dan full mark goes to chinese students (see?ada S) in my class.same goes to chemistry.yang lain requiz lah.sengih je la :)

 empat : lecture.lecturer.
ouh yang ni memang sentap.kalau nak diikutkan semua lecturer marah this week.dan kami kami asyik dimarahi je.

physics lecture :
'awak nak bercakap ke saya nak bercakap?'cancel slide show.off laptop.masuk dalam beg.ok kelas sampai sini je.tak sampai setengah jam kot.sakai.semua terdiam maklumlah first time keana macam ni kan.

chemistry lecture : DR Sim.
this is the best lecture for me.but one day,time dia explain,then dia hentak microphone kat meja.someone bercakap cakap apa tah..beliau tak pernah marah kot.tiba tiba kena macam tu.gulp!

physics tutorial : sir yusfie.
oh maiii..'ai awak ni saya baling duster ni baru tahu.lembablah.'haha.dan macam macam lagi lah ayat beliau.but dont ge me wrong,dia garang tapi best.dan kadang kadang kelakar cuma ayat dia tak boleh bla sikit sebanyak.tapi takut gila weyh nak tanya.boleh menngelatar tangan.err...sir,yang ni macam mana.eh kau ni kan dah ada kat depan tu.ha..macam mana nak buat.masuk kan je lah formula tu.duhh.
kalau dia conteng buku tutorial pakai marker.memang untunglah.tembus satu buku.bermandi darah lah tutorial kau.

biology tutorial : DR Miranda.
kenapa awak tak datang cubicle saya??awak nak dapat jawapan dari mana...and lagi dan lagi....
and one more thing,my first lab report chemistry dah kena potong 10 markah free free hanya kerana tak buat data kat buku jotter.only 3 students in my class did it.ouh its killing me.frustated.

itulah pasal.dekat sekolah selalu sangat kena suapkan,sekarang baru lah tahu langit tinggi rendah kan.

aih.entah la.

harini ada mentor mantee.we talked about 10 things you like in this world and 10 things you hate in this world.
saya suka laut,saya suka langit,saya suka bulan,saya suka sushi,saya suka...dsb.

ha cakap pasal laut,disebabkan esok hari sabtu dan boleh la nak outing lepas pukul 10.30 am sebab kena mengundi kan esok.jadi aku and nisa bercadanglah nak pergi pantai morib.15 minit kot dari sini. :)
yeay esok tengok laut.ok sekian penutup.



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 weeks ago.

assalamualaikum.



i will make it fast for this post ok.dalam hati aku rasa banyak je nak bebel kat sini malang nya masa tidak mengizinkan.kalau boleh tiap tiap hari nak post.


aku cuma nak cakap yang esok aku ada kuiz fizik on chapter 1.phewww...tapi chapter 1 tu dah paham lah jugaaaakkk.


tapi cakap pasal kinematics chapter 2 tu.i give a big question marks on that.serious aku tak paham apa apa,blurr,zero n seangkatan dengannya.so ada yang sudi ajar?heh.chapter 2 habis on 2 hours lecture?apakah.ya allah,permudahkanlah.


time tulis ni,macam macam benda main kat kepala otak aku.otak aku hanya beberapa gram saja ok.tapi macam ada bukit jugra kat atas kepala aku.apa apa lah.



p/s doakan saya ye.eh lagi satu,semua orang kena baca blog nisa.LOL.aku tak nak letak link.carilah. :p



*2 weeks tak update kan.so jangan tertanya tanya kenpa tajuk ini 2 weeks ago ok. :)



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

orientasi : lain yang dirancang,lain yang jadik :p

assalamualaikum. :)

fuh fuhhh...at last aku sampai jugak rumah dari banting naik teksi-bas-LRT bagai.
nasib baik tak sesat.alahhh..sesat sesat pun malaysia lagi.tak jadik hal.

tengok tajuk,orientasi tapi di matriks tempat aku balajar ni diberi nama Majlis Pengurusan Pelajar Baru (MPPB).biasalah kalau dah nama orientasi tu,taklimat cermah bla bla..n ragging??ahhaaaa..ingat dah tak main dah ragging2 ni time matriks tapi dalam banyak banyak scene minggu ni,scene ni la yang paling paling paling sakai!bila fikir balik rasa macam lawaakkk gila.histeria tuuhhh.meh aku story.

khamis malam jumaat.
budak pompuan semua kena panggil gi Dewan Antares *nama market betul.
ingatkan semua faci perempuan je ader,then tetibe faci laki keluar serentak dengan muka yang bajet cool dari belakang pentas tu.lawak.

then mula lah,scene jertitan sampai bergema satu dewan dari faci lelaki.haktuih.

    'woi pompuan,siapa yang bajet hot sangat tuh,makeup berejam jam,jalan macam iklan model,kau ingat kau hot la??!!!kau ingat aku nak la kat kau??


*puh leaseee....then ada ke orang nak kat kau,bukan setakat tak nak,tak hingin kau tahu.huh!


siapa yang melawan cakap akak faci tu?woi keluar la pompuan aku nak tengok sikit muka budak tu.
yang bajet hot sangat tuh.keluar la wei.sape yang cakap 'whatever' kat akak faci.yang hentak pintu tu.


then of course la tak de sape ngaku kan.pastu kitaorang semua kena angkat kaki sebelah.ni la yang paling bangang sekali.dekat sejam kot.gila!

faci yang tengok dari konti atas dewan tu.tak habis habis.

woi pompuan aku kata angkat kaki la!!sape jatuhkan memang nak kena ngan aku.

gila!dah la panas tahap dewa,dengan pintu tutup,dewan yang dah semula jadi panas.kipas pun dia tutup.basah kepala aku.menitik nitik peluh.angkat kaki sebelah bagai.kejang!

and macam macam la ayat yang tak leh bla keluar dari mulut tu.biasalah orang lelaki ni kalau tak mengutuk perempuan pun,mengutuk,kalau tak mengutuk,mengutuk jugak.sorry ni untuk lelaki tertentu.first time kot kena macam ni.tapi well,please la,aku tak main la psycho macam ni.haha.


lama kot diorang marah marah,tengking tengking,maki maki,perangai macam apa.tak sakit ke tekak tu?bergema satu dewan.huh.


then bila dak tu da ngaku.fuhhh...semua faci laki keliling dia doe.saiko.suluh muka dia.siap jerit 'ko tengok r tu,muka da la buruuuukk'


ayat macam *%^$& kan?bajet handsome la kau?

memang la budak tu kerek nak mampus kan muka dia.aku sangat mengakuinya,tapi yang paling aku suka,dia tak nangis doe.salute.bagus!pertahankan air mata kau.jangan nangis depan lelaki yang dah kena rasuk setan ni.


dekat 10 orang kot pengsan kat dewan tu.dengan panas gila,penat macam nak mati kena diri sebelah kaki.semua budak budak yang pengsan ni faci bawak keluar dewan.

dan faci faci ni tak benti benti nak jerit tengking.
then terjadilah satu scene dalam sejarah kolej matrikulasi selangor...
tiba tiba budak yang pengsan kat luar tu menjerit bapak arh,kuat gila satu kolej dengar.
terus faci yang marah tu terdiam.amek kau.sentap tak?
semua faci meluru keluar dari dewan,yang kat atas pentas tu melompat n lari ke pintu belakang.sentap semua orang dalam dewan.
haha.ini double lawak.ingat ni shooting movie melayu ke apa?


kau tahu gelabah gila faci weih.muka semua tak leh bla especially faci laki.habis hilang muka bajet macho.
heh.
huru hara satu dewan.dah la tu,benda tu berantai rantai.
denga histeria sorang kena pastu sorang lagi kena,pastu sorang lagi kena.
pastu dengan budak yang pengsan bertambah tambah.

hamek kau,amek.tau menggelabah.pastu baru nak bukak kipas siap cakap 'suara tiba tiba lembut??


 'ha nak kipas tak?rasa tak kipas?


LOL!ini lagi triple lawak.tadi tengking tengking bukan main.....


ha.ni yang paling paling paling melampau.faci yang melompat dari pentas tu ..

     
'ha korang dengar tak tu??korang ni pukimak r..'
again bergema satu dewan.

nak aku rewrite balik?tak perlu.kuat gila dia cakap perkataan tu.melampau.over.aku mencarut carut kat mamat ni dalam hati.bangang tak.astaghfirullahalazim kan.

ada rupa tapi mulut mcam....... *ok ak backspace balik apa yang aku tulis.aku takut kot kot aku kena diri dua dua belah kaki angkat.huh.


diorang suka tengok kitaorang melompat lompat tak stabil siap cakap 'ha seronok aku tengok dari atas ni *konti.'
kalau macam tu,aku suka tengok faci lelaki menggelabah nak handle budak histeria.padan muka.baru kau tahu.dengan budak pengsan lagi,berkotak kotak air mineral habis.dah la kitaorang ni beribu.



overall.

aku suka tempat ni.
budak sekolah aku ramai gak kat sini.

sekolah rendah sorang.
smka bandar penawar 4 orang.
smka kuala selangor 17 orang.
kolej islam sultan alam shah 9 orang.

budak kusiss n budak kisas get along gila.especially pia ngan asyura.haha.tak faham aku.

waktu taklimat peraturan and disiplin banyak la soalan soalan dari budak pompuan.biasalah.banyak cekadak orang pompuan ni.ada satu soalan yang sangat menarik berbunyi.




'budak perempuan melayu islam,wajib ke pakai tudung?'



and jawapan sir Azra mudah je : dalam islam wajib pakai tudung.
damn cool.beliau ex al irsyad.
:)




ok.mood serious.
next week da start kelas.
group tutoran pun dah ada.
jadual semua dah bagi.
kelas hari isnin sampai hari jumaat.
pukul 8 pagi sampai pukul 5 petang.
rewrite.8 pagi sampai 5 petang,
kuliah,amali,tutorial.macam tu la tiap tiap hari.
fuh fuhh..



balik esok aku kena bawak payung.dari hostel nak g kelas jauh berabad.
dengan panas terik cuaca kat banting tu.banting panas terik.fact!
tak pun,topi la,payung tu ayu sangat.haha.


*ha yang pasal faci cakap p****** tu,sejak semalam aku dengan budak budak ni nisa alia dan lain lain menggelar beliau bro p******.jahat kan.ok lepas ni tak gelar dah.kau pun aku dah tak jumpa.dah bla dah kan.gi masuk u sana.tapi serious aku rasa macam nak cili mulut dia sampai bisu seumur hidup.moral of the story,terlajak perahu boleh diundur,terlajak kata buruk padahnya,words are sharper than swords :)
kan dah kena gelar macam tu..
whoever u are.

ok online fb pulak.siapa sekarang sedang baca blog aku sambil minum 3 in 1?
or tengah tungkat dagu/kepala pakai tangan kiri?
:)


ini bukan diari,tapi naluri.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

manusia ini berubah.

salam :)


tak payah nak menggelabah sangat lah kan.setelah berbulan bulan erm..hampir 5 bulan berbulan madu kat rumah sendiri,jadi sampai lah masanya aku nak menamatkan percutian percuma untuk menyambung pengajian ehem. di matrikulasi banting selangor.

aku ade citer kan pasal henset tuh sebelum ni.and ini perbualan dalam kereta petang tadi.

'na..pakai public phone dulu eh.tunggu la next week ke?'
ahha.,dengar tu ayah aku cakap apa.
and aku cakap.'okeyhhhhh'
see?aku anak yang baik.

ehem.

so conclusion memang aku kena pakai public phone.tak payah nak gelak guling guling lah kan :p

23 march 2011.result SPM.
23 mei 2011.pendaftaran matriks.
phewwww..cun seyh tarikh..ni pon ade orang cakap.*kau tahu la kau siapa and aku tahu kau baca.


jadi bila di matriks ni hala tuju masih belum nampak dan tak jelas.kalau pointer gila gempak dapat lah further study kat U n course yang kita mintak,kalau tak...?maka dengan itu,aku menjejakkan kaki ke matriks ni dengan penuh harapan untuk meneruskan impian ermm...pharmacist mungkin?kalau boleh aku nak je buat banner besar besar ..



saya akan berubah bila masuk matriks dan akan belajar betul betul.


cakap pasal saya berubah.
aku teringat kat satu dialog dalam satu citer korea,hmm..again,49 days.
ayat dia macam ni.

humans being change.thats their speciality.
forever?theres no such things.
love,than hate.
hot,then cold.
upset,than grateful.
full of resentment,then understanding.
and others,so on.

hmm..jadi manusia ni berubah dan hidup ni memang memerlukan perubahan.
cuma kena pegang pada pada dua perkara yang mana apabila berpegang padanya,takkan tersesat selamanya iatu alquran dan sunnah.


satu pesanan dari seorang kawan.

do ur best..jgn pandang mase lalu lgi..sume da jadi 0-0 balek.fresh start..sume same je.yg membezakan adalah attitude dlm study brmula esok.n


the most important : hold your principle n origins tightly ...




aih.aku takut sebenarnya.
selamat tinggal la cerita korea,youtube,kpop,suju,shinee,snsd,facebook.blog.
lepas ni tak de nye aku nak mengadap laptop 3 4 pagi loading cerita korea semata.


harap segala urusan dipermudahkan esok.amin.
salam.goodnight.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

The Secret Garden.

salam.


koreanholic : secret garden tu cerita korea lah.macam aku tak tau.
teeett...salah!bukan cerita korea yang aku nak citer sekarang nieh.
secret garden cafe n lifestyle pekajadah tah yang dekat sunway pyramid tuh.haha.memang secret betul tempat tu..first time masuk aku ingat kedai bunga ke apa,rupanya kedai makan.aku baru excited gila nak tengok bunga.

tapi ni kali kedua aku pergi dengan half of my siblings along (x de) angah (x de )afin,nana,azul,rafi,atuk and nenek.yeah nenek and atuk aku ada dekat sini.rumah aku.


jadi di kesempatan itu,alang alang atuk n nenek ade dekat rumah masing masing nak membodek ayah ajak makan luar,jalan jalan n bla bla. *ok korang kena tau yang aku penat gila dan aku mcam malas nk tulis tapi aku nak tulis sebelum aku bertambah jadi pemalas.




see?macam kedai bunga.
erkk..aphal rafi?perut nak meletup kot.
*time ni dah habis makan.




fine.aku tak pakai high heels. :D
aku bet 'kawan' dia jeles gila tengok pict ni.
btw,zaman sekolah zaman kembara ilmu,bukan zaman cinta murahan.
highlight sikit murah tu.






tak de rupa langsung kan?
beliau lahir sebelum aku lahir.



whatever u say bro.aku tak makan tau pujuk rayu orang ni.
haha.


Perkara Berkaitan.

1) kitaorang adik beradik memang selalu secara kebetulannya akan pakai baju yang sama warna kalau keluar ramai ramai macam ni.tak tau la kenapa?ouh air dicincang takkan putus.
*AMARAN : jangan letak peribahasa  yang tak de kaitan dengan ayat.


2) atuk dengan nenek dekat rumah aku sampai hari isnin sebab nak hantar aku pergi matriks katanya. :)


3) actually semua pict except pic first aku crop.


4) and for azul yang nak gila gila nana post satu pic dekat blog ni sorry la nana tak upload.selepas dibelek tajam tajam pic tuh.haha.something wrong.aurat tu penting :p


Perkara Tidak Berkaitan.

1) sejak kebelakangan ni aku banyak pegang rahsia orang,psstt nana ni secret tau.jangan bagitahu siapa siapa.
im good at keeping a secret dude/babes.so dont worry.
2) a big day is approaching.isnin matriks banting,selangor.huuuhh~
3) da nak sambung belajar ni,but aku belum ade phone ( salah aku sebab tak pandai jaga barang,my bad =.=) jangan terkejutlah kot kot aku call pakai public phone pulak.
 
4) nak tau,currently aku layan cerita 49 days,macam biasalah citer korea.dan dengan ini aku nak umumkan la mungkin cerita ni bakal jadi drama terakhir yang aku tengok before masuk matriks.sedih :'(
tu nanti aku citer kat entri lain kot.
sekian.laporan tak rasmi.salam.goodnight.


ini bukan diari,tapi naluri.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Where is The Good in Goodbye?

assalamualaikum.



entri ini ringkas but i really mean it.
khas ditujukan untuk semua rakan rakan yang akan melanjutkan pelajaran,semua..form 6,matrikulasi,IB,a-level,for those yang akan fly 3 bulan akan datang,setahun akan datang,2 tahun akan datang..*aku tau ramai..


entah.tak tau nak cakap macam mana.haha.
a big congratulations sebab dapat sambung belajar tak kira la kat mana pun,even madagascar.







                   



       why does it take a minute to say hello and forever to say goodbye?








saya rindu tudung labuh itu.ianya tak ternilai.




Be well, do good work, and keep in touch.




thank you friends for lending me ur shoulders,let me cry,let me sleep on yours ;)


p/s : malas sikit nak update.tak keruan.haha.
maaf.saya tak pandai 'tacink2'
hanya hati yang mengerti. :)



ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Still Thinking of That Lovely High Heels?

assalamualaikum and good evening :)


sebenarnya dah lama aku terfikir benda ni tapi tak terluah luah kat blog yang bersepah ni.
hari tu...errr..bukan haritu,dah lama dah...time aku tengok dokumentari pasal sweet love story la kononnya about prince william dengan kate middleton kahwin yang secara kebetulan sehari sebelum aku angah punya majlis kenduri kahwin dekat channel 5, *channel 5 channel singapore ok,orang johor je dapat siaran ni.

actually bagus juga anda tak de siaran ni,banyak yang tak sesuai ditonton kadang kadang.haish.
ada banyak lepas tu ada kadang kadang..macam mana tu?


back to the topic.

then time tengah iklan ada la satu iklan about high heels something like that.high heels yang membunuh..yeah..cantik tapi menyeksa!maka dengan itu,aku rasa macam nak post pasal high heels sebab iklan channel 5 ni macam terkena kat batang hidung sendiri. :)










cuba survey di sekeliling kita,pergi mana mana je la kan,even pergi pasar sekalipun mesti ada ladies walaupun seorang yang berjalan memakai kasut tumit tinggi.sure mesti ada..yeah mengaku je la itu kau nana.



kalau kau menjaga pandangan sekalipun,mesti telinga kau boleh mendengar bunyi 'terketak ketak' dari high heels yang bajet hot tu kan?

persoalan.kenapa ye girls suka pakai high heels ?

sebab nak nampak tinggi.haha.ini memang jujur ikhlas dari dalam hati.perempuan rendah dan comel macam aku kalau pakai high heels nampak tinggi,paling paling pun tinggi aku akan sama taraf dengan leher adik aku.
kenapa nak nampak tinggi pulak?sebab nanti aku asik kena pandang rendah. *tak de jawapan sebenarnya.

secondly,kasut tumit tinggi sebagai langkah keselamatan.siapa kata kasut tumit tinggi untuk melawa semata mata?tidak dinafikan tumit kasut tumit tinggi boleh digunakan untuk memijak atau 'menyepak' *tak jumpa istilah yang sesuai* pada orang orang yang cuba untuk ambil kesempatan,kena rompak ke,kena ragut ke dan sebarang betuk kejahatan.aku pernah buat kat adik aku,aku saja nak bergurau tak sangka memang sedap gila sampai berkerut kerut muka dia,kau nak rasa?*tumit tu kalau kena tulang kaki kau sure nak lagi.serious aku cakap.


thirdly,memang dah dekat shop sekarang berterabur kasut high heels dari kasut flat nak buat macam mana?beli je la kasut high heels kan.




puh lease!not my taste :p




fourth,kerana ia satu trend.


trend tak trend,berbalik kepada ayat diatas,cantik tapi menyeksa?how can it be 'menyeksa'?


kasut tumit tinggi akan :


- Mengalihkan berat badan ke bahagian depan kaki yang boleh menyebabkan kalus, kesakitan akibat bunion (bengkak sendi tulang kaki), pembentukan belulang (kulit keras) dan perubahan bentuk kaki 

- Oleh kerana berat badan ‘ditolak’ ke depan, ia akan menyebabkan tulang belakang ‘tertolak’ ke belakang untuk keseimbangan. Perkara ini lama-kelan akan menyebabkan sakimaat belakang 













- Kedudukan kaki dalam kasut yang biasanya runcing di depan dan bertumit halus boleh mengakibatkan buku lali menjadi tidak stabil dan berisiko mengalami buku lali tergeliat 


- Otot betis boleh menjadi pendek dan tegang. Memakai kasut tumit tinggi bagi tempoh yang lama (melebihi enam bulan berterusan) boleh mengakibatkan otot betis menjadi pendek sepanjang masa walaupun ketika berehat 















Penyelidik dari Universiti Harvard mendapati, kasut tumit tinggi memang mempunyai kaitan dengan masalah osteoartritis, terutama pada lutut, kesakitan, penyakit kemerosotan sendi dan kemusnahan kartilaj pada lutut. 





maka dengan itu sebagai orang yang baik hati aku nak mengingatkan kepada anda dan anda terutamanya orang yang menulis.






Justeru, ambil langkah untuk memelihara kesihatan kaki seperti:

- Urut kaki, lebih kerap lebih baik

- Rendam kaki dalam air suam untuk menghilangkan keletihan

- Duduk rehat dengan melunjur kaki selama 10 minit boleh membantu memperbaiki aliran darah

- Buat senaman kaki seperti memusingkan tapak kaki beberapa kali. Ini boleh dilakukan sambil duduk ketika menyiapkan kerja

- Kurangkan kekerapan pemakaian kasut tumit tinggi. Pakai kasut bertumit tinggi dan halus untuk majlis tertentu saja

- Khaskan kasut tumit tinggi yang tiada sokongan di belakang (tidak bertutup atau bertali) untuk acara ‘glamor’ saja yang tidak memerlukan banyak berjalan atau bergerak. Kasut jenis ini ‘memaksa’ jari kaki membengkok ketika anda berjalan dan boleh menegangkan otot jika dipakai lama.





*acara yang glamour contohnya MAK.muahaha.~






- Tukar kasut setiap hari, sebaik-baiknya selang-selikan pemakaian kasut bertumit tinggi dengan yang lebih rendah.

- Pelbagaikan jenis kasut anda.

- Untuk pemakaian setiap hari, pilih kasut dengan ketinggian tumit tidak melebihi empat hingga lima sentimeter (satu setengah hingga dua inci)

- Saiz kasut berbeza mengikut jenis dan jenama. Jangan pilih kasut semata-mata berdasarkan saiz yang tertulis tetapi beli yang selesa dipakai.jimmy choo ca
ntik tapi tak semestinya selesa. :p 










tak faham aku macam mana orang boleh berdiri macam ni?



- Pilih kasut yang boleh memberi sokongan dan keselesaan mengikut bentuk kaki anda. Ada kasut yang membuatkan kaki anda nampak ‘runcing dan halus’ tetapi mungkin tidak selesa.

- Ukur kaki anda sebelum membeli kasut. Ini kerana saiz kaki kita bertambah dengan peningkatan usia.sedar diri sikit ok!







so what do u think?still thinking of that lovely high heels?lets change to another one.









yeah jom bertukar kepada boot.superb!


ok dah la tu.cukup.naik rabun mata aku tengok banyak high heels kat google.cop!aku bukan addicted to high heels.aku pakai wedges lah.kacink kacink :)







apsal semua gambar wedges tak lawa?tak aci betul.
btw,wedges tak berbunyi terketak ketuk macam high heels.



good night. :)






ini bukan diari,tapi naluri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS